Herkesin kafalar karışık! Hem 'en sevilen' hem de 'ağzıma sürmem' denilen çorba oldu!

Herkesin kafalar karışık! Hem 'en sevilen' hem de 'ağzıma sürmem' denilen çorba oldu!

4 Şubat'ta yapılan Dünya Ev Yapımı Çorba Günü'ne özel çorba tüketimine yönelik araştırmanın sonucu herkesi şaşırttı. Areda Piar tarafından gerçekleştirilen Araştırma sonucunda hem en sevilen hem de ağzıma sürmem denilen lezzet aynı sonucu verdi. İşte kafaları karıştıran anketin sonucunca en çok tüketilen o çorba…

Areda Piar Araştırma Şirketi tarafından Türkiye genelinde 1100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği çorba araştırmasının sonucu herkesi şaşırttı. Listede en sevilen ve asla yemem denilen çorba listesinin başına da aynı isim yerleşti. İşte kafaları karıştıran anketin sonucunda en çok tüketilen o çorba…

HEM SEVİLİYOR HEM SEVİLMİYOR

1.100 kişinin katıldığı Anketin sonucuna göre halkın %24, biri kelle paça çorbasına en sevdiği çorba olarak belirtirken %17.7 ile asla yemem denilen çorba da kelle paça oldu. Kesinlikle çorbacıya gidilip tüketilmesi gereken çorbalar kategorisinde %47 ile birinciliğe oturan kelle paça çorbası %29,6 ile en çok gece tüketiliyor.

kelle-paca-001.jpg

Yapılan araştırmanın sonucunda Türk halkının %80,5'i bu çorbayı en fazla Kış mevsiminde tüketirken %54.9'u şifa kaynağı olarak tükettiğini belirtti.

ZİRVENİN İSMİ “ KELLE PAÇA”

Türk halkının en sevdiği çorbalar listesinin zirvesine yerleşen kelle paçayı %18,8 ile mercimek çorbası, %10,9 ile işkembe çorbası, %9,4 ile tarhana çorbası ve yüzde 7,8 ile yayla çorbası izledi.

corbalar-001.jpg

Listede yer alan diğer çorbalar sırasıyla yüzde 6,5 domates çorbası, yüzde 4,9 ezogelin çorbası, yüzde 4,8 şehriyeli tavuk çorbası, yüzde 2,4 ayran çorbası, yüzde 2,4 mantar çorbası, yüzde 2,1 beyran çorbası, yüzde 1,6 düğün çorbası, yüzde 1,1 arabaşı çorbası, yüzde 1,1 şehriye çorbası, yüzde 0,8 balık çorbası, yüzde 0,5 sebze çorbası ve yüzde 0,5 karalahana çorbası oldu.

KİMSENİN AĞZINA SÜRMEDİĞİ ÇORBALAR

Yapılan araştırma sonucunda Türk halkının verdiği cevaplar da Kafa karışıklığına neden oldu. Asla yemem denilen çorbaların başında %17,7 ile kelle paça gelirken 2 sırada %15,9 ile karalahana çorbası yer aldı.

corbalar-1-001.jpg

Asla yemem denilen çorbalar listesinde yer alan çorbalar sırasıyla: yüzde 15,2 balık çorbası, yüzde 14,9 işkembe çorbası, yüzde 6,9 mercimek çorbası, yüzde 4,1 beyran çorbası, yüzde 4,1 arabaşı çorbası, yüzde 4,1 mantar çorbası, yüzde 3,3 domates çorbası, yüzde 3,3 şehriyeli tavuk çorbası, yüzde 2,8 ayran çorbası, yüzde 1,8 düğün çorbası, yüzde 1,5 tarhana çorbası, yüzde 1,3 ezogelin çorbası, yüzde 1,3 yayla çorbası, yüzde 0,8 şehriye çorbası ve yüzde 0,8 sebze çorbası oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN