Hristiyan vatandaşlar, İstanbul ve Mersin'de Noel ayinlerinde buluştu

Hristiyan vatandaşlar, İstanbul ve Mersin'de Noel ayinlerinde buluştu

İstanbul ve Mersin'de yaşayan Hristiyan vatandaşlar 24 Aralık gecesi nedeniyle Noel ayinlerinde bir araya geldi. Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Saint Antuan Kilisesi'nde ziyaretçiler kilisenin içerisinde mum yakarak yeni yıl için dilek tuttu. Mersin’deki Rum Ortodoks Kilisesi'nde de ilahiler ve İncil'den bölümler okuyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti.

İstanbul’da yaşayan Hristiyanlar, Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Saint Antuan Kilisesi'nde, İsa peygamberin doğum günü kabul edilen 24 Aralık gecesi nedeniyle Noel Ayini'nde bir araya geldi. Ziyaretçiler, kilisenin içerisinde mum yakarak yeni yıl için dilek tuttu.

Yerli ve yabancı turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği ayine Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yavuz ve davetliler katıldı. Ayin öncesinde çok sayıda vatandaş mum yakıp dua etti. Okunan ilahilerin ardından saat 21.00 sıralarında Noel Ayini başladı. İsa peygamberin doğumunun da canlandırıldığı ayinde İncil’den bölümler okundu.

6058778.jpg

Mersin’de Rum Ortodoks Kilisesi'nde Noel dolayısıyla ayin yapıldı. Merkez Akdeniz ilçesinde bulunan kilisedeki ayini Peder İspir Coşkun Teymur yönetti. Teymur, Hıristiyan vatandaşlarla dua ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okuyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN