HÜDA PAR seçim vizyonu belgesini duyurdu: 6284 ve zorunlu karma eğitim kaldırılsın

HÜDA PAR seçim vizyonu belgesini duyurdu: 6284 ve zorunlu karma eğitim kaldırılsın

Cumhur İttifakı'na destek veren HÜDA PAR, seçim vizyon belgesini duyurdu. Vizyon belgesinde "6284’ün kaldırılması, kadının fıtratına uygun çalışması, karma eğitimin zorunlu olmaması için HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır" denildi.

14 Mayıs seçimlerinde AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyecek olan ve milletvekili adaylarını AK Parti listelerinden Meclis’e sokmaya hazırlanan HÜDAPAR, ‘2023 Seçim Vizyon Belgesi’ni açıkladı. Vizyon belgesinde, karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılmalı, 6284 sayılı kanun değiştirilmeli, süresiz nafaka uygulamasına son verilmeli" ifadeleri kullanıldı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, HÜDA PAR Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin şunları kaydetti:

"Hukuku olmayan ve bu sebeple sözde kalan Türk-Kürt kardeşliğinin adalet temelinde dil, kimlik ve bölgesel kalkınmışlık farkının ortadan kaldırılması suretiyle gerçek anlamda tesis edilmesi için, HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır.

"KARMA EĞİTİMİN ZORUNLU OLMAKTAN ÇIKARILMALI"

Gençlerimizin inançlı, ahlaklı, eğitimli ve iş sahibi olması için, yeni nesillere bilgi ve becerinin yanında ahlak eğitiminin de verilmesi için, karma eğitimin zorunlu olmaktan çıkarılması için, öğrencilerimize servis ve yemek desteği verilmesi için HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır.

"6284 SAYILI KANUN DEĞİŞTİRİLMELİ VE SÜRESİZ NAFAKA UYGULAMASINA SON VERİLMELİ"

Kadına yönelik her türlü şiddetin ve istismarın önlenmesi için, kadının çalışma şartlarının fıtratına ve insan haysiyetine uygun hale getirilmesi için, aile kurumunun nesli ifsat eden zararlı akımlara karşı korunması ve güçlendirilmesi için, yuvaları dağıtan evlilik dışı ilişkilerin, nikâhsız birlikteliklerin ve zinanın yeniden suç sayılması için, sapıklığın propagandasının suç kapsamına alınarak yeni nesillerin zararlı akımlardan korunması için, 6284 sayılı Kanun’un değiştirilmesi ve süresiz nafaka uygulamasına son verilmesi için, evlilikte 25 yılını tamamlayan kadınlara emekli maaşı bağlanması için HÜDA PAR Meclis’te olmalıdır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN