İBB'nin kaçak yapı yıkımına bakanlık engeli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak işletmenin daha yıkımını gerçekleştirdi. İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun yıkım anının görüntülerini paylaşırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Ülkemiz, işgali koruyan akıldan 14 Mayıs’ta kurtulacak." açıklamasında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Üsküdar Salacak sahilinde bulunan Kaçak işletmeler hakkında yıkım işlemi başlatmıştı. Yapılan işlemlerin ardından, İstanbul 6. İdare Mahkemesi 25 Ağustos 2021 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

Mahkemelik olan kafeler için Üsküdar Belediyesi plan değişikliği hazırladı. “Üsküdar Salacak Harem Doğal Sit Alanı” sınırları içinde kalan ve tescilli kültür varlıklarının bulunduğu meydanda faaliyet gösteren kafeler için hazırlanan plan değişikliği; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanarak 16 Mart itibariyle itirazlar için askıya çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu sabah saatlerinde Üsküdar Salacak sahilindeki bir kaçak işletmenin daha yıkımını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklamada bulundu.

'ÜLKEMİZ, İŞGALİ KORUYAN AKILDAN 14 MAYIS’TA KURTULACAK'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Üsküdar Sahilde işgalleri bir bir kaldırdık. Ta ki, Bakanlık kaçaklara sahip çıkana kadar. Bu iki işgal Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın alelacele yaptıkları plan değişikliğiyle özel olarak korundu. Ülkemiz, işgali koruyan akıldan 14 Mayıs’ta kurtulacak." ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından bir kaçak işletmenin yıkım çalışmalarının videosunu paylaşan Murat Ongun da, "Üsküdar Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Üsküdar sahildeki kamuya ait alanları işgal eden ve rant sağlayan bu gibi kaçak işletmeleri yıkmamızı engelleyip, korumaya almıştır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN