İBB Meclisi'nde ‘Sansür Yasası' gerginliği

İBB Meclisi'nde gündem dışı konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan İYİ Partili Taylan Yıldız'ın ‘Sansür Yasası'na hayır’ yazılı dövizi AK Partili meclis üyelerince indirilmeye çalışıldı. Çıkan gerginlik nedeniyle oturuma ara verildi. Gerginlik, verilen arada da devam etti. Taylan Yıldız, AK Partili Ahmet Hamdi Gürbüz’ün kürsüde bulunan mikrofonla kendisine vurmaya çalıştığı anı cep telefonuyla kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde İYİ Partili Taylan Yıldız, kürsüye ‘Sansür Yasası'na hayır’ döviziyle çıktı. AK Partili meclis üyelerinin dövizi indirmeye çalışması üzerine ortalık bir anda karıştı.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNDEN TEPKİ

İBB Meclisi'nin ekim ayı toplantısının üçüncü oturumu, Saraçhane binasında 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında bugün başladı. Toplantıda, İYİ Partili meclis üyesi Taylan Yıldız, gündem dışı konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Yıldız, kürsüye, üzerinde “Sansür Yasası'na hayır” yazar döviz koydu. Yıldız’ın dövizine AK Partili meclis üyelerinden tepki geldi.

"İSTEDİĞİMİ SÖYLERİM"

AK Partili meclis üyesi Faruk Gökkuş, “Şov yeri değil burası. Şov yapmana izin vermem” diyerek tepki gösterdi. Yıldız da “Burası demokratik bir ülke, istediğimi söylerim, istediğimi söylemem. Ben, seçilmiş bir meclis üyesiyim. Bunun neyi rahatsız ediyor sizi” diye yanıt verdi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Bu arada AK Partili meclis üyeleri kürsüye yürüdü. Bazı Ak Partililer, Yıldız’ın dövizini indirmeye çalıştı. Çıkan gerginlik üzerine Zeynel Abidin Okul, oturuma ara verdi. Ancak kürsü önündeki gerginlik, oturuma ara verildikten sonra da sürdü.

CHP'Lİ YILDIZ'A VURMAYA ÇALIŞTI

Bu sırada İYİ Partili Yıldız, dövize ve kendisine müdahale etmeye çalışan AK Partilileri cep telefonuyla görüntüledi. AK Partili meclis üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz’ün kürsüde bulunan mikrofonla Taylan Yıldız'a vurmaya çalıştığı anlar da cep telefonu kamerasına yansıdı.

"KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN ÖZGÜRLÜK!"

İYİ Parti Meclis Üyesi Taylan Yıldız’a yönelik engellemelere tepki gecikmedi. İBB İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı şunları söyledi:

“Öncelikle bu hareketinden dolayı mevkidaşım Faruk beyi kınıyorum. Bakın burayı çok gerdi. Burada çok demokratik bir hak sergilenecekti ve konuşmasının içeriğine istedikleri kadar muhalefet edebilirlerdi. Demokrasi bir tahammül rejimidir. Demokrasi muhalefetten gelecek en yoğun eleştirilere bile tahammül edebilmektir ama bu demokrasiyi siz sindiremiyorsanız bugün burada bir kartonete bile karşı geliyorsunuz ve burada bir provokasyon oluyor. biz buna sanki 1878 yıllarına gittik yani istibdat rejimine gittik ve bunun için şunu söylüyoruz: Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Özgürlük! Burada bu Meclisi bu kadar germeye gerek yok.

"BİZLERDEN DE MECLİSTEN DE ÖZÜR DİLEMELİ!"

"Bu ortamı yaratanların Taylan arkadaşımızdan bir özür dilemesi lazım" diyen Sarı, “Bir Meclis üyesi de burada çok ağır bir ifade kullandı. Benim terbiyem müsade etmiyor buna.. Çıkacak burada bizlerden özür dileyecek hatta Meclisten özür dileyecek. Ayıptır ya, gelip de bir konuşmacının bilgisayarına yumruk atmak ne demek? Bilgisayar kırıldı, ayıp..! Biz bunu burada 3,5 senedir görmedik. Lütfen Meclisten bu arkadaşımız gelsin özür dilesin.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN