İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan UKOME kararına sert tepki: Tek amaçları belediyeyi batırmak

İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan UKOME kararına sert tepki: Tek amaçları belediyeyi batırmak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım araçlarına yüzde 50, servis araçlarına ise yüzde 40 zam teklifinin UKOME tarafından reddedilmesine İBB Sözcüsü Murat Ongun sert tepki gösterdi. Ongun, "Tek amaçları İBB ve İETT'yi batırmak" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, sosyal medya hesabından toplu ulaşıma yüzde 50 zam talebinin UKOME tarafından reddedilmesine sert tepki gösterdi.

"AMAÇ İBB VE İETT'Yİ BATIRMAK"

Ongun, "Akaryakıta tarihte görülmemiş zam yapıldı. İBB, 10 milyar TL sübvanse yapıyor ama toplu taşımada yolcu ücreti akaryakıtı bile karşılayamaz hale geldi. Türkiye’nin tüm büyükşehirlerindeki UKOME’lerden zam kararı çıktı. İstanbul’da ise engellendi. Tek amaç İBB ve İETT’yi batırmak" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da toplu ulaşım araçlarına yüzde 50, servis araçlarına ise yüzde 40 zam teklifi UKOME toplantında bakanlık temsilcileri tarafından oy birliğiyle reddedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (44)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
44 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN