İBB'den Atatürk'ü anma etkinliği: Atatürk bizi aklın ve bilimin yolunda yürümeye yöneltti

İBB'den Atatürk'ü anma etkinliği: Atatürk bizi aklın ve bilimin yolunda yürümeye yöneltti

İBB tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde Atatürk'ün vefat yıldönümünde anma etkinliği düzenlendi. Programda konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, "Atatürk bizi aklın ve bilimin yolunda yürümeye yöneltti" dedi. Etkinlikde Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 84. yılı dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) anma etkinliği düzenlendi. İstanbul Kongre Merkezi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan programda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin en değerli varlık olduğunu, bu topraklarda yaşayan herkesin hep birlikte bütün bedelleri göze alarak Cumhuriyet'i kurduğunu söyledi.

11.jpg

"BİZİ AKLIN VE BİLİMİN YOLUNDA YÜRÜMEYE YÖNELTTİ"

Cumhuriyet'in, "Ya istiklal ya ölüm" denilerek çıkılan yolun sonundaki pırıl pırıl ışık olduğunu anlatan İmamoğlu, herkese bu ışığı Atatürk'ün gösterdiğini kaydetti. İmamoğlu, Atatürk'ün herkesi birleştirdiğini, bağımsızlık ve Cumhuriyet yolunda önder olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Milli egemenlik uğrunda canımı vermek benim için vicdan ve namus borcu olsun.' diyen bir önderdir Atatürk. Bu milletin çalışkan, dürüst ve cesur bir ferdi olmaktan daha büyük bir paye yoktu onun gözünde. İşte bunun için o bizim Ulu Önder'imizdir. Atatürk bize dogmatik bir öğreti, donmuş ve kalıplaşmış kuralları bırakmadı. Aksine bizi aklın ve bilimin yolunda yürümeye yöneltti. Fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür olmaya teşvik etti. İşte bunun için o Ulu Önder'imizdir."

Atatürk'ü anlamanın ve sevmenin, onun bu paha biçilmez emanetine, Cumhuriyet'e kayıtsız şartsız sahip çıkmakla başlayacağını vurgulayan İmamoğlu, 100. yılı için geri saymaya başladıkları Cumhuriyet'e her zamanki gibi sımsıkı sarılacaklarını belirtti.

Anma etkinliğinde Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN