İBB'den su tasarrufu çağrısı: Zor bir yaz bekliyor

İBB'den su tasarrufu çağrısı: Zor bir yaz bekliyor

Dünyada yaşanan iklim krizi ve doğal alanlara verilen zararla birlikte kuraklık ciddi boyutlara ulaştı. Milyonlarca vatandaşın yaşadığı İstanbul'da da barajlardaki su seviyeleri kritik düzeyde. İBB, su tasarrufu için bir video yayınladı. Videoda vatandaşlara su tasarrufu için bazı önerilerde bulunuldu.

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı azalmaya devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) su tasarrufu için video yayınladı. Videoda, "Küresel iklim değişikliği ve kuraklık, tüm dünyada olduğu gibi yurdumuzda da etkisini hissettiriyor. İstanbul'u zor bir yaz bekliyor. Biz, İBB ve İSKİ olarak her türlü önlemi alıyor, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ancak sizin de desteğinize ihtiyacımız var" denildi.

'HER BİR DAMLAYI DİKKATLİ HARCAMA ZAMANI'

"Şimdi her bir damlayı dikkatli harcama zamanı" denilen videoda, şu ifadelere yer verildi:

"Damlayan muslukları onarmalı, duşta, traş olurken, yüzümüzü yıkarken suyu boşuna akıtmamalıyız. Çamaşır ve bulaşık makinelerini dolmadan çalıştırmamalı, arabayı hortumla yıkamamalı, suyumuzu israf etmemeliyiz. Şimdiden önlemimizi alalım, suyumuzu tasarruflu kullanalım. Unutmayın, su biterse biz de biteriz."

İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da videoyu paylaşarak, "Küresel ısınma artıyor, suyumuz azalıyor. Basit yöntemlerle israfı engelleyebiliriz. Unutmayın #SuBiterseBizdeBiteriz" çağrısını yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN