İBB'den toplu taşımaya yüzde 48 zam! Minibüs ücretleri de zamdan nasibini aldı

İBB'den toplu taşımaya yüzde 48 zam! Minibüs ücretleri de zamdan nasibini aldı

Seçimlerden sonra KDV, ÖTV ve akaryakıta yapılan zamlar sonrası birçok belediye şehir içi ulaşımda bilet ücretlerinde artışa gitti. Bir büyükşehir belediyesi daha toplu ulaşım ücretlerine yarı yarıya yakın zam yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu ulaşıma ve minibüslere zam yaptı. İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma ücretlerine yüzde 48 oranında zam yapılmasına karar verdi.

İZMİR TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ NE KADAR?

Onaylanan zamma göre, 8,78 TL olan tam ilk biniş, 13 TL'ye yükseldi. Tam binişlerde birinci aktarma 6,5 TL, üçüncü sonraki aktarmalar 3,26 TL olarak belirlendi.

Toplu ulaşımda 3 TL olan öğrenci bileti 5,14 TL'ye yükseldi. 60 yaş ilk biniş 11,50 TL, birinci aktarma 5,76 TL, ikinci aktarma 2,88 TL olarak belirlendi. Halk Taşıt'larda ilk biniş 6,5 TL, öğrenci 2,5 TL, birinci aktarma tam 3,25 TL, ikinci aktarma 1,63 TL oldu.

İZMİR MİNÜBÜS ÜCRETİ NE KADAR?

Minibüsçü esnafının zam talebi de UKOME'den geçti. Zamdan sonra 10 TL olan indi bindi ücreti 15 TL olurken, Mesafelerin uzunluğuna göre yolcu taşıma ücreti; 19 TL, 22 TL ve 25 TL oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN