İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak kritik projelerden biri olan Çamlıbel Tüneli için geri sayım başladı. İhalesi 23 Eylül'de yapılacak olan tünel, hem mesafeyi kısaltacak hem de zorlu kış şartlarında güvenli bir ulaşım imkanı sunacak.
ÇAMLIBEL TÜNELİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI
Sivas-Tokat il sınırında yer alan Çamlıbel Geçidi, özellikle kış aylarında kar ve buzlanma nedeniyle sürücülere zor anlar yaşatıyordu. Bu soruna kalıcı bir çözüm getirecek olan Çamlıbel Tüneli projesinin ihalesi, 23 Eylül'de gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçmesiyle birlikte, bölgedeki trafik akışı önemli ölçüde rahatlayacak.

YOLCULUK 10 DAKİKA KISALACAK
Planlanan tünel, 4 bin 750 metre uzunluğunda çift tüp olarak inşa edilecek. 3 bin metrelik bağlantı yolları da eklendiğinde, projenin toplam uzunluğu 7 bin 750 metreye ulaşacak. Tünelin tamamlanmasıyla birlikte Sivas-Tokat arası mesafe 2 kilometre kısalacak ve yolculuk süresinden yaklaşık 10 dakika tasarruf sağlanacak. Bu proje, aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesi arasında yeni bir ulaşım koridoru oluşturacak.

PROJENİN 3-4 YILDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR
AK Parti Sivas Milletvekili Abdullah Güler, projenin bölge için stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Güler, ihalenin ardından kısa sürede temel atma töreninin yapılacağını ve tünelin 3 ila 4 yıl içinde hizmete girmesinin planlandığını açıkladı. Bu tünel, sadece bölgesel ulaşımı kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda ticaret ve turizm açısından da yeni fırsatlar yaratacak.
