Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi genelinde etkili olması beklenen fırtına nedeniyle üç ile “turuncu”, yedi ile ise “sarı” kodlu uyarı verildi. İçişleri Bakanlığı’nın duyurusuna göre, Muğla, Aydın ve İzmir için turuncu, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar için sarı uyarı yayımlandı. Kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına nedeniyle vatandaşların çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları istendi.
İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine dayanarak Ege bölgesinde etkili olması beklenen fırtınaya karşı uyarıda bulundu. Açıklamada, Muğla, Aydın ve İzmir için “turuncu”, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Uşak, Denizli ve Afyonkarahisar için ise “sarı” kodlu meteorolojik uyarı yapıldığı bildirildi.
İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN
Cuma sabah saatlerinden itibaren Güney Ege’de, öğleden sonra ise Kuzey Ege ile Balıkesir’in batısı ve Çanakkale çevresinde güney ve güneydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği belirtildi. Özellikle İzmir, Aydın ve Muğla’nın batı ve yüksek kesimlerinde yer yer şiddetli fırtınalar öngörülüyor.
Vatandaşlara ulaşımda aksamalar, çatı uçmaları, ağaç devrilmeleri ve toz savrulmaları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları ve yetkililerin uyarılarını dikkate almaları çağrısında bulunuldu.
5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
16 MAYIS CUMA
17 MAYIS CUMARTESİ
18 MAYIS PAZAR
19 MAYIS PAZARTESİ
20 MAYIS SALI