İçişleri'ne açtığı davayı kazandı: Hakan Atilla'nın pasaport zaferi

İçişleri'ne açtığı davayı kazandı: Hakan Atilla'nın pasaport zaferi

Halkbank davasından ABD'de 28 ay hapis yatan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, 'pasaportuna el koyma' kararı nedeniyle İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazanarak, pasaportuna yeniden kavuştu.

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı ve Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, 'pasaportuna el koyma' kararı sebebiyle İçişleri Bakanlığı'na açtığı hukuk mücadelesini kazandı. 1 Mayıs’ta Kıbrıs'a seyahat etmek isterken pasaportuna el konulduğunu duyuran Atilla, kendisine el koyma gerekçesinin bildirilmemesi üzerine yasal yollara başvurdu.

İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nde başlayan dava süreci, Ankara 7. İdare Mahkemesi'ne taşındı. 10 Haber'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre; mahkeme, Atilla'nın lehine karar vererek, pasaportunun iadesine hükmetti. Bu süreçte, pasaportuna el koyma gerekçesi Atilla'ya hâlâ açıklanmadı.

ABD'de İran yaptırımlarını delme suçlamasıyla yargılandıktan sonra 28 ay hapis yatan ve ardından Türkiye'ye dönen Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü görevinden Mart 2021'de ayrıldı. Türkiye'ye dönüşünde dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından karşılanan Atilla, yaşadığı bu son gelişme ile birlikte uzun süredir devam eden hukuki sürecini olumlu bir şekilde sonuçlandırmış oldu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, ABD'de İran'a yönelik yaptırımların delinmesi sürecindeki rolü nedeniyle yargılandı ve 28 ay tutukluluk sürecinin ardından Türkiye'ye döndü. Atilla, Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, Mart 2017'de ABD'de gözaltına alındı. Bono ihracıyla ilgili görüşmeler için ABD'ye giden Atilla, havaalanında tutuklanmış ve 32 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İyi hal indirimi ve hapiste geçirdiği süre göz önünde bulundurularak, 20 Temmuz 2019'da tahliye edildi.

Sınır dışı işlemleri tamamlanan Atilla, 24 Temmuz 2019'da Türkiye'ye varmış ve 21 Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak atanmıştı. Atama kararını, Türkiye'ye dönüşünde Atilla'yı havalimanında karşılayan dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak duyurmuştu. Atilla'nın ABD'deki tutukluluğu ve sonrasında Türkiye'ye dönüşü, Türk kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN