Iğdır’daki Suriye protestolarında 3 polis yaralandı, 48 gözaltı

Iğdır’daki Suriye protestolarında 3 polis yaralandı, 48 gözaltı

Suriye’deki gelişmeleri protesto etmek ve Rojava’ya destek vermek amacıyla Iğdır’da düzenlenen basın açıklamasının ardından yürüyüş yapmak isteyen gruba polisin izin vermemesi üzerine çıkan olaylarda 3 polis yaralandı. Aralarında DEM Parti ve belediye yöneticilerinin de bulunduğu 48 kişi gözaltına alındı.

Suriye’de yaşanan gelişmeler, Iğdır’da protesto edildi. DEM Parti üyeleri ve partililerin katılımıyla, Rojava’ya destek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı. Açıklama, DEM Parti Iğdır İl Başkanlığı binası önünde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına DEM Parti yöneticilerinin yanı sıra Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş de katıldı. Açıklamanın ardından grup, şehir merkezinde protesto yürüyüşü yapmak istedi.

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ, ARBEDE ÇIKTI

Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine protestocular ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı. Polis ekipleri, grubun dağılması için biber gazı kullanarak müdahalede bulundu. Müdahale sırasında çıkan olaylarda 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Yaralanan polislerden birinin kolundan yaralandığı ve tedavi için Erzurum’a sevk edildiği öğrenildi.

48 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olayların ardından aralarında DBP Parti Meclisi üyesi Abdullah Ekelik, DEM Parti Iğdır İl Eş Başkanı Deniz Kaynar, Iğdır Belediye Eş Başkanı Nejla Kum ile DEM Parti ve DBP’li yöneticilerin de bulunduğu toplam 48 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri ile il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin de yer aldığı belirtildi. Gözaltındaki kişilerin sağlık kontrollerinin ardından Iğdır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü bildirildi.

Yetkililer, olaylarla ilgili adli sürecin devam ettiğini ve gözaltına alınan kişilerin ifadelerinin alınacağını bildirdi. Protesto sırasında yaşananlara ilişkin inceleme sürerken, kentte güvenlik önlemlerinin artırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN