İhtiyaç sahiplerinin beklediği yardım geri döndü! Bu şartları taşıyan ailelere 1997 TL nakit yardımı yapılacak

İhtiyaç sahiplerinin beklediği yardım geri döndü! Bu şartları taşıyan ailelere 1997 TL nakit yardımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, özellikle enflasyon ve pandemi sürecinin neden olduğu ekonomik krizde dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kolları sıvadı. Bakanlık ekonomik kriz karşısında zor günler yaşayan vatandaşlara yapacağı yardım için şartları açıkladı.

Dar gelirli milyonlarca vatandaş özellikle pandemi süreci ve enflasyonun neden olduğu ekonomik kriz karşısında zor günler yaşarken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşlara bir nebze de olsa yardım eli uzattı.

BAKANLIK KOŞULLARI AÇIKLADI

Bakanlık her ay düzenli olarak 1997 TL ödeme alacak kişiler ile ilgili olarak şartları ve koşulları açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu yıl düzenli olarak sosyal yardım ödemesi alacak kişilerle ilgili şartları ve koşulları açıkladı. Bu kapsamda, aşağıdaki koşulları sağlayan vatandaşlar, hane başı düzenli olarak sosyal yardım ödemesi alabilecekler:

*Gelir düzeyi asgari ücretin 1/3'ünden az olan kişiler,
*Kendisi veya eşi engelli olan kişiler,
*Kendisi veya eşi şehit, gazi veya malul olan kişiler,
*İşsiz olan ve SGK'dan herhangi bir gelir veya aylık almayan kişiler,
*Ev hanımı olan ve SGK'dan herhangi bir gelir veya aylık almayan kişiler.
*Bu koşulları sağlayan kişiler, başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri'ne yapabilirler. *Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında uygun olan kişilere düzenli olarak aylık sosyal yardım ödemesi yapılacaktır.

Ödemelerin tutarı ise kişinin durumuna göre değişebilir. Örneğin; engelli kişilere verilecek olan yardım miktarı, engellilik oranına göre belirlenecektir. Ayrıca, yardım tutarı ülkenin coğrafi bölgelerine göre de farklılık gösterebilir.

Ödemeler, Türkiye İş Bankası, Ziraat Bankası veya PTT aracılığıyla yapılacaktır. Kişiler, tercih ettikleri banka hesaplarına veya PTT şubelerinden nakit olarak ödemelerini alabilirler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu yıl düzenli olarak sosyal yardım ödemesi yapacağı kişilerle ilgili şartlar ve koşullar böyle. Daha detaylı bilgi için ilgili bakanlık veya il müdürlükleri ile iletişime geçilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN