İki il dışında arama-kurtarma çalışmaları sona erdi

İki il dışında arama-kurtarma çalışmaları sona erdi

Türkiye'yi sarsan depremlerde can kayıpları katlanıyor, çok sayıda vatandaş depremde kaybolan yakınlarını arıyor. Bugün açıklama yapan AFAD Başkanı Sezer, Hatay ve Kahramanmaraş dışında arama-kurtarma çalışmalarını sonlandırdıklarını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Türkiye yasa boğuldu. Depremde can kaybı resmi verilere göre 40 bin 689'a çıkarken dün enkaz altından halen sağ çıkan vatandaşlar oldu. Uzmanlar insan bedeninin hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek bedeninde travma ya da kanama olmayanların iki haftadan fazla süre canlı kalabileceğini belirtti. Bu nedenle uzmanlar erken başlatılan erken enkaz kaldırma çalışmalarına tepki göstermişti.

afad.jpg
AFAD Başkanı Yunus Sezer

Öte yandan bugün açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş ve Hatay dışındaki illerde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Deprem bölgesindeki halk ise halen kaybolan yakınlarını arıyor. Vatandaşlar, enkaz altındaki yaşamını kaybetmiş vatandaşların çıkarılmadan dozerle yapılacak çalışmaların vücut bütünlüğüne zarar vereceğini belirterek bu konuda duyarlı olunması gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN