İki uzmanın deprem tartışması ağızları açık bıraktı! Celal Şengör için öyle şeyler dendi ki: İstanbul depremi detayı!

İki uzmanın deprem tartışması ağızları açık bıraktı! Celal Şengör için öyle şeyler dendi ki: İstanbul depremi detayı!

Yaşanan deprem felaketinin ardından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan ile Prof. Dr. Celal Şengör kavgaya tutuştu. Ercan, Celal Şengör'ün İstanbul'da bir deprem olmasını ve her yerin yıkılması istediğini ifade ederken ortalık bir anda alev aldı. İşte ortalığı karıştıran o sözler…

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Türkiye'de derin hasarlar oluşturdu. Son yapılan açıklamalar kapsamında depremde 36.000 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Binlerce insan evsiz kalırken uzman isimlerin yaptığı açıklamalarda akılları karıştırıyor. Prof. Dr. Ahmet Ercan ile ateist Prof. Dr. Celal Şengör'ün kavgası tüm Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. İşte ortalığı karıştıran o sözler…

AHMET ERCAN AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ


Prof. Dr. Ahmet Ercan, Enver Aysever'in yayınına katılırken dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Hz. Musa ve Hz. İbrahim hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör'le ilgili açıklamalarda bulunan Ercan, herkesi şaşırttı. Şengör tarafından yapılan açıklamaları eleştiren Ercan, Şengör'ün 1999 depreminin ardından 3 gün içerisinde İstanbul'da da büyük bir deprem olacağını açıkladığı sözleri işaret ederek uzmanlığı dışında bir açıklama yaptığına değindi.

ahmet-ercan-celal-sengor.jpg

9,5 şiddetinde bir deprem olabileceğini ifade eden Şengör’ün bu açıklamalarına Ahmet Ercan'dan tepki geldi. Ahmet Ercan, "Celal 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir. Daha sonra 3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak dedi o da olmadı, 3 ay içinde dedi o da olmadı. Sonra da ilk 10 yılda dedi o da olmadı. Şimdi de 2030 yıllarında olur bu deprem diyor." ifadelerini dile getirdi.

O SÖZLER ÇİLEDEN ÇIKARDI

Celal Şengör tarafından yapılan açıklamaları eleştiren Ahmet Ercan, Şengör'ün büyük bir deprem taraftarı olduğunun altını çizdi. Şengül'ün İstanbul'da büyük bir deprem olmasını ve her yerin enkaza dönmesine istediğini belirtti. Karşılaştığı bir yayında Celal Şengör'ün kendisine söylediği ifadeleri aktaran Ahmet Ercan, "Bir gün karşılaştık. ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım’ dedi bana. Böyle şey olur mu bütün insanlar ölecek dedim. ‘Temizlensin ya’ dedi." sözleriyle herkesin ağzını açık bıraktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN