Erdoğan deprem bölgesinde düşük oy almıştı: İkinci seçimde sıralamanın değiştiği tek il

Erdoğan deprem bölgesinde düşük oy almıştı: İkinci seçimde sıralamanın değiştiği tek il

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçim süreci için ikinci defa sandık başına gitti. 28 Mayıs'ta yapılan ikinci turda cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıralamasının değiştiği tek il Hatay oldu. İlk turda Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranının yüksek olduğu Hatay, Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 50,14 oy oranına sahip olmasıyla değişim yaşadı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turu 28 Mayıs’ta gerçekleşti.14 Mayıs’taki ilk turda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52 ile seçimi önde tamamlarken Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88 oy aldı.

YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre ise bu illerden sadece Hatay'ın oy oranında değişiklik yaşandı. İkinci seçimde sıralamanın değiştiği tek il depremde büyük yıkıma uğrayan Hatay oldu.

hqatayy-001.jpg

Seçimlerin ilk turunda Kemal Kılıçdaroğlu Hatay'da önde kapamıştı. Ancak ikinci turda bu sıralama değişti. Seçimlerin ilk turu ile ikinci turunda cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun sıralamasının değiştiği tek il Hatay oldu.

ERDOĞAN HATAY'DA YÜZDE 50.14 ALDI

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da yüzde 49,87 oy aldı. 14 Mayıs'taki seçimlerde Kılıçdaroğlu, Hatay'da yüzde 48,08 oy almıştı.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan ise Hatay'da yüzde 50,14 oy aldı. 14 Mayıs'taki seçimlerde Erdoğan, Hatay'da yüzde 48,03 oy aldı.

Bu sonuçlara göre, seçimlerin ilk turu ile ikinci turunda cumhurbaşkanı adayları Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da oylarını yükseltmiş oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN