İlaçta 'iskonto' oyunu: Fatura vatandaşa çıkacak

İlaçta 'iskonto' oyunu: Fatura vatandaşa çıkacak

Türk Eczacıları Birliği'nden yapılan açıklamada, ilaca erişim ve ücret konusunda uyarıda bulunularak "İlaç firmaları SGK iskontosuna uymuyor, böyle giderse ilaca erişim zorlaşacak ve fatura da hastalara çıkacak" denildi.

Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve 54 bölge eczacı odası tarafından yapılan yazılı açıklamayla, SGK geri ödeme listesindeki ilaçlar için ilaç firmalarından istediği iskontoları bazı ilaç firmalarının uygulamadığı belirtildi. Açıklamada, bu durumun ilaca erişimi zorlaştırdığı ve aradaki farkın da hastalara çıkarıldığı bildirildi.

Dünya'da yer alan habere göre; son dönemde bazı ilaç firmaları, SGK’nın belirlediği kamu kurum iskontolarını uygulamaktan kısmen ya da tamamen vazgeçtiğine değinilen açıklamada, “Defalarca gündeme getirmemize rağmen sorun çözüme kavuşmamıştır ve artarak devam etmektedir. Kronik hastalıklarda kullanılan çok sayıda ilaçta dahi kamu kurum iskontosu yapmayan bazı ilaç firmaları, şimdi de hayati önem taşıyan diyaliz ilaçlarında halk sağlığını tehdit eden bu tutumlarını sürdüreceklerini beyan etmişlerdir” ifadeleri yer aldı.

KRONİK BÖBREK HASTALARI AYDA 1000 TL ÖDEYECEK

Sürecin aynen devam etmesi halinde kronik böbrek yetmezliği bulunan hastaların cebinden aylık 1000 TL fiyat farkı çıkacağı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

"İnsan sağlığını her türlü koşuldan üstün tutan bir mesleğin temsilcileri olarak, halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetini sürdürülemez hale getiren bu sorunun devamı halinde, hastalarımızın ilaca erişimde yaşayacağı sıkıntılardan ciddi anlamda endişe duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN