İlaç Alacaklar Dikkat Eczane Kapısından Dönebilirsiniz! Bu Tarihten Sonra Artık Reçetesiz Alamayacaksınız

İlaç Alacaklar Dikkat Eczane Kapısından Dönebilirsiniz! Bu Tarihten Sonra Artık Reçetesiz Alamayacaksınız

Covid-19 nedeniyle reçetesiz satılan ilaçlara yeni düzenleme geldi. Eczanelerden temin edilen raporlu ilaçların süresi 30 Mart tarihinde sona eriyor. Peki hani ilaçlar bu listeye giriyor? Hangi ilaçlar artık reçetesiz verilmeyecek? Raporlu hastalar ne yapmalı? İşte tüm merak edilenlerin cevabı...

Pandemi nedeniyle raporlu ilaç uygulamasının otomatik olarak uzatılma işlemi ile raporsuz ilaçların eczanelerden reçetesiz olarak temin edilmesi artık sona eriyor. Türkiye'de maske ve HES kodu zorunluluğunun kalmasıyla bazı durumlarda esnetilen kurallar tekrardan işleme koyuldu. Bunlardan biride raporlu ve raporsuz ilaçların teminatı yönünde. Samsun Eczacı Odası Başkanı Onur Ferhat Karacan, başlatılan ilaç raporlarının uzatılması işlemi ile raporlu ilaçların eczanelerden reçetesiz alma uygulamasının 30 Nisan itibari ile sona ereceğini duyurdu. Eczane sahibi Ferhat Karacan'da bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

KARACA: İŞLEMLERİNİZİ SON GÜNE BIRAKMAYIN

Reçetesiz ilaç alımının kademeli olarak sonlandırılmasıyla yaşanabilecek olan sorunlara değinen Eczacı Ferhat Karaca, özellikle raporlu hastaların işlemlerini son güne bırakmamaları gerektiğini ifade etti.

RAPORLU VE RAPORSUZ İLAÇ TEMİNATININ SONUNA GELİNDİ

Pandeminin başladığı 14 Mart 2020 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından otomatik olarak başlatılan ve kademli olarak devam eden ilaç düzenlemesi 30 Mart tarihinde sonra eriyor. Özellikle raporlu ilaç hastalarının raporlarını yenilemelerinin son güne bırakmamaları gerekiyor. Aynı şekilde reçetesiz verilen ilaçlarında bu tarihte son bulacağı açıklandı.

30 MART SON TARİH

Bazı ilaçların raporları ve reçetesiz olarak eczanelerden temin edilmesi 28 Şubat tarihinde sonlanmış olup, 30 Mart tarihi itibarıyla tüm ilaçların raporları ve reçetesiz olarak eczanelerden temin edilmesi uygulaması sona erecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN