İlk günü çarşambaya denk gelen Ramazan Bayramı için 9 gün tatil gelişmesi! Esas bayramı turizmciler yapacak

İlk günü çarşambaya denk gelen Ramazan Bayramı için 9 gün tatil gelişmesi! Esas bayramı turizmciler yapacak

Ramazan Bayramı tatili hazırlıkları şimdiden başladı. Hükümetin bayram tatili ile ilgili kararı merak konusu oldu. Tatilin 9 güne çıkarılmasını talep eden sektör temsilcileri, kararın erken açıklanması için çağrı yaptı. İşte detaylar...

Turizmde Ramazan Bayramı tatili hazırlıkları başladı. Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan 2024 Çarşamba gününe denk geliyor. Turizmciler, 8 Nisan 2024 Pazartesi gününün tatil edilmesini ve bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasını talep ediyor. Sektör temsilcileri, kararın erken açıklanmasının sektör için olumlu olacağının altını çiziyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), bayram tatili ile ilgili kararın erken açıklanması için çağrı yaptı. NTV'ye konuşan TÜRSAB Başdanışmanı Hamit Kuk, bu tür tatillerin önceden belirlenmesinin turizmcilerin daha iyi plan yapmasını sağladığını belitti.

REZERVASYONLARDA SON DURUM NEDİR?

Hükümetin erken davranmasını umduklarını belirten Hamit Kuk, Bayram Tatili'nin 9 gün olması durumunda 6 Nisan 2024'ten 14 Nisan 2024'e kadar tatil süreci ortaya çıkacağını ifade etti.

Avrupa pazarından çok güçlü rezervasyon talebi aldıklarını belirten Hamit Kuk, 2024 yılını önceki yılın yüzde 10 üzerinde tamamlayacakları öngörüsünde bulundu.

RUSYA İLE ÖDEMELERDE SORUN YAŞANIYOR MU?

Hamit Kuk, turizm sektöründe Rusya ile ödeme veya para transferi konusunda herhangi bir sıkınyı yaşanmadığını açıkladı. Hamit Kuk, "Halihazırda böyle bir sorun yok ama dedikodular var. Bize yansımış bir durum söz konusu değil" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN