İlk kez ev alacaklara müjde var! Yarı kira parasına 2+1, 3+1 daireler satılacak: Kura için başvurular...

İlk kez ev alacaklara müjde var! Yarı kira parasına 2+1, 3+1 daireler satılacak: Kura için başvurular...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan ev sahibi olmak isteyenlere güzel bir haber geldi... Emlak Konut ve Türk Hava Yolları iş birliğiyle İstanbul Arnavutköy'de başlatılan projeyle taksitle ev sahibi olmak mümkün olacak. İşte ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kirada oturan ve evi olmayan, ilk defa ev sahibi olacak kişiler için özellikle gençlere yönelik bir kampanyayı duyurdu. Proje İstanbul Arnavutköy'de hayata geçecek.

Ayrıca proje kapsamında engelli vatandaşlara %5, şehit ve gazi yakınlarına %5, gençlere %20 kontenjan ayrılacak. Ayrıca 18-30 yaşlarındaki gençlerin ev sahibi olabilmeleri için gelir şartı da aranmayacak.

İstanbul Havalimanı yakınında ilk evini alacaklar için başlatılan "Yenişehir Evleri Arnavutköy" projesinde kura başvuruları başladı.

ev-almak.jpg

BAKAN KURUM DUYURDU

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni konut kampanyasının detaylarına ilişkin bilgi verdi. Kurum, "Herkesin, her kesimin ev sahibi olabilmesi için tüm adımları atıyoruz. Emlak Konut ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle yeni bir konut kampanyası daha başlattık. 120 ay vade, 7 bin 500 liradan başlayan taksitle Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi için başvurular başladı." açıklamasında bulundu.

Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde gerçekleştirilecek olan Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi başvuru şartları ve kura çekimi için tarihler de belirlendi.

ev-alma-hayali.jpg

THY EMLAK KONUT PROJESİ BAŞVURU TARİHLERİ NE ZAMAN? İŞTE SON GÜN...

Yüzde 20 peşinatla ev sahibi olma imkanı sunan Emlak Konut ve THY Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi başvuruları https://kura.emlakkonut.com.tr/ internet sitesi üzerinden 2 Haziran'a kadar alınıyor.

Projeye başvurular "www.emlakkonut.com.tr" adresinden yapılıyor.

Başvuru ekranı için tıklayınız.


ŞARTLAR NELER?

Proje kapsamında başvuru yapanlardan 1000 lira ücret alınacak. Ayrıca kampanyaya sadece ilk evini alacaklar başvurabilecek.

Projeden yararlanmak için İstanbul'da ikamet etme şartı ve hane halkı (eşler) üzerine kayıtlı evinin olmaması, son bir yıl içerisinde tapu devrinin yapılmamış olması şartları aranıyor.

Öte yandan hak sahibi olanlar mücbir sebepler hariç, 5 yıl boyunca hak kazandığı konut üzerinde satış işlemi yapamayacak.

ev-almak3.jpg

ÖDEME PLANI NASIL?

Katılım şartlarını sağlayan başvuru sahipleri, kura çekimi ile hak sahibi olurlarsa, yüzde 20 peşinat, 120 ay vade ve 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle söz konusu projeden ev sahibi olabilecek.

Ödemeler Emlak Konut ödeme sistemiyle Emlak Konut'a yapılacak.

ev-almak2.jpg

MODERN BİR YAŞAM ALANI

Proje, az katlı ve yatay mimari anlayışıyla tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 gibi dairelerden oluşuyor.

Yenişehir Evleri Arnavutköy, aynı zamanda her yaştan insanın faydalanabileceği bölgesel park ve yaşam alanları, meydanlar, etkinlik alanları, dini tesis, eğitim, sağlık, spor alanları, sosyal ve kültürel tesis alanları ile yaya ve bisiklet yolları gibi modern gündelik yaşamın gereksinimlerinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun parkı ve eğitim kurumlarını bünyesinde barındıracak.

Sıfır atık altyapısıyla tasarlanan ve geri dönüşümü destekleyen uygulamalara sahip proje; ısı yalıtımı, gri su arıtımı, güneş enerjisi sistemleriyle enerji verimliliğini ön planda tutan "Yeşil Proje" olma özelliği taşıyor. Bu sayede çevresel uygulamalarla sürdürülebilir bir yaşam sunuyor.

Ayrıntılı bilgiye "emlakkonut.com.tr" adresinden ve "444 36 55" telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN