İmamoğlu: Bize 7 lira vermeyen kamu bankaları mafyaya...

İmamoğlu: Bize 7 lira vermeyen kamu bankaları mafyaya...

İBB Başkanı İmamoğlu, katıldığı canlı yayında kamu bankalarından kredi alamadıklarını belirterek "4 buçuk senede 0 lira kredi kullandık. Bize 7 lira vermeyen kamu bankaları mafyaya 700 milyon verdi." dedi. İmamoğlu, "2 bin 500 kişilik itfaiye eri alım isteğimiz 2 buçuk senedir bakanlıkta bekliyor. Biz İSKİ’ye yönetim kurulu başkanı atayamadık. Güvenlik sorunu varsa sebebi biz değiliz." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Belediye olarak kamu bankalarından kredi alamadıklarını belirten İmamoğlu, "4 buçuk senede 0 lira kredi kullandık. Bize 7 lira vermeyen kamu bankaları mafyaya 700 milyon verdi." dedi.

İmamoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

“2 bin 500 kişilik itfaiye eri alım isteğimiz 2 buçuk senedir bakanlıkta bekliyor. Biz İSKİ’ye yönetim kurulu başkanı atayamadık. Güvenlik sorunu varsa sebebi biz değiliz. İsim ağzıma alamam. Kamu bankalarından kredi istiyoruz. Kamu bankaları halkımıza ait. 4 buçuk senede 0 lira kredi kullandık. Bize 0 lira veren kamu bankasının bir mafya grubuna kaç lira verdiğini biliyorsunuz. 700 milyon… Bize 7 lira vermediler” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile telefon görüşmesine de değinen İmamoğlu, yerel seçimlerde iş birliği olmasına yeşil ışık yaktı. İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayı hiç düşünmediğini söyledi.

"İYİ PARTİ İLE İŞBİRLİĞİNİN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

İmamoğlu İYİ Parti lideri Meral Akşener ile görüşmesiyle ilgili ayrıntıları da aktardı.

Olumlu bir görüşme yaptıklarını ve iş birliği olabileceğini belirten İmamoğlu, şunları söyledi:

"Umutların tavan yaptığı noktada seçimi kaybettik. Seçimi kaybettikten hemen sonra derlenip toparlanmanın ve kendine gelişin şart olduğunu ortaya koyacak duyguları veremedik. Biz herhangi bir seçim gibi davranarak o geceyi sıradanlaştırdık. Ben ertesi sabah insanlara seslenmek zorunda hissettim kendimi ve yaptım. Milyonlarca insanın kalbi kırılmıştı.

Son söz söylenmeden İstanbul ve Türkiye'nin lehine olacak her şeye açığım. Akşener'le konuşmamızda da verimli ve pozitif bir sohbet yaptık. Son söz söylenene kadar her şey konuşulmalıdır. Ben bu noktada gelin İstanbul'da konuşalım deme hakkına sahip değilim. Ben sadece Sayın Akşener'le iyi niyet dili ile bir konuşma gerçekleştirdim. Bu konuşmayı da önemsiyorum ve bir işbirliğinin de olabileceğini düşünüyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN