İmamoğlu hakaret iddiasıyla yargılanıyor: Muhatabım olan siyasi akıl bellidir

İmamoğlu hakaret iddiasıyla yargılanıyor: Muhatabım olan siyasi akıl bellidir

31 Mart 2019 seçimlerini 13 bin oy fark ile kazanmasına rağmen mazbatasının iptal edildiği günlerde basın açıklaması yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Davanın ilk duruşması bugün görülürken İmamoğlu'nun 4 yıl 1 aya kadar hapsi istendi. Davaya ilişkin açıklamada bulunan İmamoğlu, "Muhatabım olan siyasi akıl bellidir. Siyasi kişilikler bellidir. Muhatabım onlardır. Nokta" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen İstanbul seçimlerinde İBB Başkanlığı seçimlerinin çeşitli nedenlerle iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine yönelik hakaret ettiği iddia edilerek hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre; İmamoğlu hakkında, “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçlamasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın bugün ilk duruşması bugün görüldü.

Duruşmaya tutuksuz sanık Ekrem İmamoğlu ve ‘müşteki’ sıfatıyla yer alan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri katılmadı. Duruşmada İmamoğlu’nu temsilen avukatı Kemal Polat yer aldı.

'YSK ÜYELERİNE DAİR BİR BEYAN YOKTUR'

Anayasa Mahkemesi kararları ve Yargıtay içtihatları doğrultusunda suçun unsurlarının oluşmadığını düşündüğünü belirten İmamoğlu'nun Avukatı Kemal Polat, "YSK üyelerine dair bir beyan yoktur. Sanığın yokluğunda beraat kararı verilebileceğinden beraat kararı verilmesini, aksi halde savunmasının alınmasını talep ederiz" açıklamasında bulundu. Savcı, Avukat Kemal Polat'ın sunduğu mazeret durumunun kabul edilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı görevini dikkate alarak mazeretinin kabulüne karar verdi. İmamoğlu’nun ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İBB Başkanı İmamoğlu, Kemerburgaz'daki Biyometanizasyon Tesisi'nin açılışının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 31 Mart 2019 İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında hapis istemiyle açılan dava hakkındaki soruyu yanıtlayan İmamoğlu “Bugün davası vardı. Ertelendi. Muhtemelen belirlenen tarihte de gidip bu konudaki ifademi vereceğim mahkemede” dedi.

İmamoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“MUHATABIM SİYASİ KİŞİLİKLER”

''Bahsi geçen konuda bu süreci kendi üzerine alıp bu girişimde bulunanların doğru bir tercih yapmadıklarını düşünüyorum. Çünkü yanlış yapmışlardır. Yanlış bir algıyla hareket etmişlerdir. O güne dönüp baktığınızda benim bu cevabımı yine kendilerine ait medyada yazanların muhatabının kim olduğunu zaten kendileri yazmışlardı.

Çünkü bu sözü, bana bizzat hakaret eden siyasi akla dönük bir cevabım olmuştu ve benim bu sözümle beraber muhatabım olan siyasi akıl bellidir. Siyasi kişilikler bellidir. Muhatabım onlardır. Nokta. Başka söyleyeceğim bir şey yok. Bu süreci kendi üzerine alınan ve böyle bir girişimde bulunan kurul üyeleri doğru hissetmemişlerdir, yanlış hissetmişlerdir. Yanlış bir girişimde bulunmuşlardır.''

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede o dönem Yüksek Seçim Kurulu'nda çalışan Emekli YSK Başkanı Sadi Güven'in de aralarında olduğu 11 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

YSK Başkanlığı tarafından yapılan suç duyurusu dilekçesinde İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi'nin 6 Mayıs 2019 tarihinde iptal edildiği kaydediliyor.

Yenilenen seçimde İBB Başkanı olarak İmamoğlu'nun yeniden seçildiği ve 4 Kasım 2019 günü yaptığı basın açıklamasında YSK üyelerine hakaret ettiği öne sürülüyor.

İddianamede İmamoğlu'nun "Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret" suçundan 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar cezalandırılması isteniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN