İmamoğlu'ndan İETT eleştirilerine yanıt: Kaza oranı yüzde 40 azaldı

İmamoğlu'ndan İETT eleştirilerine yanıt: Kaza oranı yüzde 40 azaldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni metrobüslerin teslim alınması dolayısıyla düzenlenen törende konuşma yaptı. Kaza yapan İETT araçlarıyla ilgili yapılan haberlere tepki gösteren İmamoğlu'nun "Araç, kaza da arıza da yapar. Ama araçlarda 100 kilometre başı kaza oranında yüzde 40 oranında düşüş sağlanmıştır." ifadeleri dikkat çekti.

İBB en son 2015 yılında yeni otobüs alınan metrobüs hattına 252 metrobüs daha ekledi. İETT Edirnekapı Garajı’nda düzenlenen törende; konuşma yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İETT araçlarının kaza yaptığı haberlerine tepki gösterdi.

'UYDURMA HABERLERLE KARALANIYORUZ'

'İETT kurumumuzun çokça yalan ifadelerle, uydurma birtakım haberlerle karalandığını yaşıyoruz' diyen İmamoğlu "Araç kaza yapar, arıza yapar. Ama araçlarda 100 kilometre başı kaza oranında yüzde 40 oranında düşüş sağladık. Sırf siyaset olsun diye, sırf Ekrem İmamoğlu'nu karalamak adına, koca koca insanların yalan ifadelerle kurumu karalamaya dönük propagandalarını çok zararlı görüyorum.

Boş yere insanları lekeleyerek siyaset yapmayı kendimize yolculuk olarak görmeyelim. Bu yolculuğu kendisine reva gören insanları, 2019’da, İstanbullular cezalandırdı. Bu aklı ve bu zihniyeti, 2024’te daimi olarak bu şehrin tarihinden sileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

'HAYATIMIZIN EN ÖNEMLİ GERÇEĞİ DEPREM'

Depremin hayatımızın önemli bir gerçeği olduğunu söyleyen İmamoğlu, Gemlik'te bugün yaşanan depremle ilgili "Yarattığı endişe veya elbette ki bir kısım korku İstanbulluları da etkilemiştir. Gemlik ve yakın çevresine ayrıca geçmiş olsun" diyerek AFAD'la AKOM'la bilgi alışverişi içinde olduklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI, KREDİSİ HAZIR 300 ARAÇ ALIMI İÇİN İMZA ATMADI

"Döviz kurları ve emtia fiyatlarındaki artışla boğuşan firmalar, doğal olarak araç fiyatlarını arttırmak zorunda kaldılar. 300 araçlık otobüsü, acilen meclise taşıdık. Çünkü en son metrobüs 2015’de alınmıştı ve alınan araçlar da aslında metrobüs olarak kalıcı ihtiyacı çözen değil de daha küçük ebatlı 18 metrelik araçlardan ibaretti ve çok yeterli sayıda da değildi.

Bu 300 araç alımını gerçekleştireceğimiz kredisi hazır bir sürecin işletilmemesi adına bunun imzasını Cumhurbaşkanı yerine getirmedi." diyen İmamoğlu 252 aracı İBB'nin kendi yarattığı kaynaklarla aldıklarını söyledi.

İmamoğlu 'neden imza atılmadığı'yla ilgili de kendilerine bilgi verilmediğini belirtti.

'BİRİSİNİN TAPULU MALINI ELİNDEN ALDIK'

İmamoğlu'nun "Sanki 2019’da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimini kazandığımız o seçimde, birisinin tapulu malını elinden aldık. Ya yok vallahi senin vallahi tapulu malın değil. Bu milimetre karesine kadar, 16 milyon insanına, 86 milyon memleketim insanının ortak olduğu bir maldır bir vatan parçasıdır." ifadeleri de dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN