İmamoğlu'ndan Kurum'un Kanal İstanbul açıklamasına yanıt: Başına dert aldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki 'Kanal İstanbul' açıklamalarına yanıt verdi. Kurum'un "Erdoğan Kanal İstanbul'u getirirse 'başka önceliklerimiz var' derim" sözlerini değerlendiren İmamoğlu, "Kendi il başkanı kendisini yalanlıyor, bakanı ve diğer yetkilileri tam gaz işe devam ediyorlar. Yani adayın ne dediğini ne demediğini umursayan bir durum yok" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Olimpik Kent İstanbul Tematik Sunumu"nda önemli açıklamalarda bulundu.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI: BAŞINA DERT ALDI

İmamoğlu, AK Parti'den ve İBB Başkan Adayı Murat Kurum'dan Kanal İstanbul'a yönelik açıklamaları değerlendirdi.

Kurum'un "Erdoğan Kanal İstanbul'u getirirse 'başka önceliklerimiz var' derim" açıklamasına yönelik İmamoğlu, "Sayın Kurum'a baştan herhalde bir cümle verilmiş ve o cümleyi kurdu. Kurdu ve başına dert aldı. 'İstanbul'un gündeminde olmayan, benim de gündemimde olmaz'. Muğlak, garip. Anlamlı olmayan bir cümle. Baştan belki bu cümleyi kurmasaydı, sonradan bu duruma düşmezdi" dedi.

'KENDİ İL BAŞKANI KENDİSİNİ YALANLIYOR'

İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Çünkü kendi il başkanı kendisini yalanlıyor, bakanı ve diğer yetkilileri tam gaz işe devam ediyorlar. Yani adayın ne dediğini ne demediğini umursayan bir durum yok. İstanbullu bunu görüyor. Bunun bir aldatmaca, kötü bir oyun olduğunu görüyor. Kendisine verilen rolü oynamaya çalıştığını görüyor. Bu aldatan bir durum. Toplumu aldatıyor. Kelime oyunu yapıyor. Niye çıkıp demiyor ki mertçe 'Biz Kanal İstanbul'u istiyoruz'. Çünkü milleti aldatmak için kurmuyorlar. 'Emekli maaşından artıramayız, bütçeye yük olur' derken; bütçenin 5-10 katı fazlası para harcanacak bir projeyi yapmaktan geri durmuyorlar. Çünkü dertleri bir avuç insanın cebi."

İMAMOĞLU'NDAN OLAYLI DERBİ YORUMU

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında gerçekleşen ve olaylarla sonuçlanan futbol maçına atıfta bulunan İmamoğlu, sporda siyasetin zararlı etkilerine işaret etti. Sporun siyaset üstü bir değer olduğunu belirten İmamoğlu, "Spor, partiler ve siyaset üstüdür. Sporu siyasetten tamamen temizleyelim" ifadelerini kullandı.

SPOR ALANINDAKİ YATIRIMLAR VE HEDEFLER

Beş yıllık görev süresince İstanbul'da spor alanında gerçekleştirdikleri projelerden ve yeni dönemdeki hedeflerden bahseden İmamoğlu, çocuklar ve gençler için spor hakkının önemine vurgu yaptı. İmamoğlu, "Çocuklara ve gençlere en önemli kentli haklarından biri olan spor hakkını vermek ve İstanbul’u olimpik ve paralimpik sporların kenti yapmak için çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

2027 AVRUPA OYUNLARI'NA EV SAHİPLİĞİ HEDEFİ

İmamoğlu ayrıca, İstanbul'un kısa dönemli hedeflerinden birinin 2027 Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapmak olduğunu açıkladı. Bu konuda gerekli girişimlerin hızla sürdürüldüğünü belirten İmamoğlu, "2027 Avrupa Oyunları'nın ilk imzasını kısa zaman içinde atacağız ve bunun müjdesini de size vereceğiz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN