'İmar affı'nın ekran yüzünden 6 Şubat sonrası ilk paylaşım

Maraş depremlerinin ardından hiçbir açıklama yapmaması nedeniyle çokça eleştirilen AK Parti'nin 'imar affı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan, 'seccade' fotoğrafını kaçırmayarak tartışmalara katıldı ve Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. “Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin..." dedi. 6 Şubat'tan sonra sırra kadem basan ve kamuoyunda hiç görünmeyen Kaçan'In en son tweet paylaşımının 5 Şubat'a ait olduğu görüldü.

AK Parti iktidarının 2019 yılındaki 'imar affı' reklamında başrol oynayan Hasan Kaçan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçen yaklaşık iki ayın ardından 'seccade' tartışmasıyla ortaya çıktı. Hasan Kaçan, 11 ilde ağır yıkıma yol açan ve 50 binden fazla yurttaşın yaşamını yitirdiği, 100 binden fazla yurttaşın da yaralandığı depremlerle ilgili tek bir açıklama yapmadı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hiçbir açıklama yapmaması nedeniyle çokça eleştirilen AK Parti'nin 'imar affı'nın reklam yüzü Hasan Kaçan, 'seccade' fotoğrafını kaçırmayarak tartışmalara katıldı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

'KENDİ MİLLETİNİN KUTSALINI BİLMEMEK...'

Depremden iki ay sonra sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Hasan Kaçan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür. Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın.

Ey Müslüman... O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin... Senin kutsalın, bütün değerlerin... Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların... Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez."

SON PAYLAŞIM 5 ŞUBAT'A AİT

Kaçan 6 Şubat Maraş depremleri sonrası imar affı tartışma konusu olunca sırra kadem bastı. O günden sonra kamuoyunda hiç görünmeyen Kaçan'ın sosyal medya hesabı Twitter'dan en son depremden bir gün önce 5 Şubat'ta tweet attığı belirlendi.