İnanması güç ama gerçek: Kötü fotoğraf çekene 2,2 milyon lira ve bedava tatil

İnanması güç ama gerçek: Kötü fotoğraf çekene 2,2 milyon lira ve bedava tatil

"Fotoğraf çekmeyi bir türlü beceremiyorum" diyenler için hayatının fırsatı kapıda! Icelandair, dünyanın en kötü fotoğrafçısını aradığını duyurdu. Seçilecek şanslı kişi, tüm masrafları karşılanan rüya gibi bir İzlanda tatilinin yanı sıra tam 50.000 dolar (yaklaşık 2,2 milyon TL) nakit ödülün sahibi olacak.

Modern dünyada herkes "en iyi" karesini yakalamaya çalışırken, İzlanda'nın bayrak taşıyıcı havayolu firması Icelandair ezber bozan bir kampanya başlattı. "Aranıyor: Kötü Bir Fotoğrafçı" sloganıyla duyurulan yarışma, profesyonellikten uzak, deklanşöre bastığında sonucuyla hayal kırıklığı yaratan amatörleri hedefliyor. Yeteneksizliğin kazanca dönüştüğü bu benzersiz projede, kötü çekilen fotoğraflar global bir reklam kampanyasının yıldızı olacak.

KATILIM KRİTERLERİ NELERDİR?

Başvuru yapabilmek için profesyonel bir geçmişe sahip olmamanız ve fotoğrafçılığı öğrenmek gibi bir amacınızın bulunmaması gerekiyor. Telefonu eline alıp rastgele çekim yapan, çıkan sonuçlara her seferinde şaşıran ve çektiği karelerden pek de memnun kalmayan adaylar, listenin en başında yer alıyor. Üstelik yetenek eksikliğinizi 60 saniyelik bir video ile kanıtlamanız gerekmektedir.

izlanda-4.jpg

RÜYA GİBİ BİR ÖDÜL PAKETİ BEKLİYOR

Yarışmayı kazanan "en kötü" fotoğrafçı, sadece bir tatil değil, adeta bir servet kazanacak. İşte seçilen kişiyi bekleyen ayrıcalıklar:

Yaklaşık 10 gün sürecek, her anı planlanmış muhteşem bir İzlanda turu.

Uçuş, konaklama ve ulaşım dahil tüm seyahat giderleri firma tarafından karşılanacak.

İçerik üretimi ve katılım bedeli olarak güncel kurla yaklaşık 2,2 milyon TL ödeme yapılacak.

Çektiğiniz o "kötü" fotoğraflar dünya çapında sergilerde ve reklam kampanyalarında kullanılacak.

izlanda-2.jpg

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Kampanya her ne kadar eğlenceli görünse de katılım için bazı katı kurallar bulunuyor. Adayların Haziran 2026'da seyahat engelinin bulunmaması ve İzlanda'nın engebeli arazilerinde macera dolu aktivitelere katılabilecek fiziksel kondisyona sahip olması şart. Ayrıca katılımcıların 21 yaşından büyük olması, geçerli bir pasaporta sahip olması ve sabıka kaydının bulunmaması gerekiyor. Özellikle İzlanda, Birleşik Krallık ve ABD rotasında seyahat engeli olmayan adaylar tercih edilecek.

izlanda-evleri-kapak.jpg

MÜKEMMEL DÜNYA ALGISI GERİDE KALACAK

Icelandair’in bu hamlesi, mükemmeliyetçilikten sıkılan sosyal medya dünyasına bir tepki ve samimiyet çağrısı olarak yorumlanıyor. Şirket, kazananın seyahat boyunca üreteceği doğal ve "kusurlu" içerikleri pazarlama faaliyetlerinde kullanma hakkına sahip olacak. Seçilen kişi, bir "yüklenici" olarak profesyonel bir sözleşme imzalayacak ve seyahat sigortası gibi tüm yasal süreçleri tamamlamakla yükümlü olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN