İnşaatta çalışan işçiler define buldu! Yarısına kadar su ve kemiğe batmıştı: Lahitin kapağı vinçle açan arkeologlar içinde...

İnşaatta çalışan işçiler define buldu! Yarısına kadar su ve kemiğe batmıştı: Lahitin kapağı vinçle açan arkeologlar içinde...

İnşaat işçileri tarafından çalışmalar sırasında define buldu! Yarısına kadar su ve kemiğe batmıştı! Arkeologlara haber verildi ve lahidin kapağı açıldı! İçinden çıkanlar ise...

Muğla'nın popüler turistik ilçesi Bodrum'un Peksimet Mahallesi'nde bir inşaat alanında yapılan kazı çalışmaları sırasında, antik Myndos Kenti'ne ait olduğu tahmin edilen bir lahit ve kapağı bulundu. İnşaatın temel kazıları öncesinde gerçekleştirilen sondaj çalışmaları esnasında işçiler tarafından keşfedilen lahit mezar, içerisinde su ve kemiklerle dolu olarak bulundu.

LAHİTİN KAPAĞI AÇILDI

lahit-1.webp

Bodrum'un Kadıkalesi Mevkii'nde bulunan inşaat alanı, 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillendiği için lahitin bulunması üzerine hemen Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi yetkililerine bilgi verildi. Arkeologlar tarafından yönetilen kazı ve kurtarma çalışmaları sonucunda lahitin kapağı açıldı ve içerisinden kemiklerin yanı sıra çeşitli materyaller çıkarıldı. Bu materyaller, müzede koruma altına alındı.

Peksimet Mahallesi Muhtarı Adnan Süzen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, özel bir arazide gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sırasında antik lahit mezarın bulunduğunu belirtti. İçerisinde su ve kemikler bulunan lahitin, müze yetkilileri tarafından koruma altına alındığını ifade etti.

ANTİK MYNDOS KENTİ İLE İLİŞKİSİ

lahit-2.webp

Lahit mezarın kurtarılması ve korunması için çalışmalar arkeologlar ve müze yetkilileri tarafından titizlikle yürütülecek. Bu tarihi lahit mezarın, antik Myndos kenti ile ilişkili olabileceği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN