Irkçı söylemlerde bulunmuştu! Necmettin Batırel, Kılıçdaroğlu ve Acemoğlu'ndan özür diledi

Irkçı söylemlerde bulunmuştu! Necmettin Batırel, Kılıçdaroğlu ve Acemoğlu'ndan özür diledi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Vizyon Belgesi'nde danışmanlığını yapacak olan Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu sosyal medyadan hedef alan Necmettin Batırel'den yeni bir adım geldi. Batırel, CHP liderinden ve Acemoğlu'nda sosyal medya aracılığı ile özür diledi.

Türkiye Gazetesi'nin yazarlarından Necmettin Batırel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni Vizyon Belgesi kapsamı bütününde danışmanlığını gerçekleştirecek olan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu resim sosyal medya hesabı Twitter'dan ırkçı sözler ile hedef almıştı.

"ÖZÜR DİLİYORUM"

Batırel, bugün ise flaş bir harekette bulundu. Twitterdan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu paylaşımı silen Batırel, Acemoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi.

Batırel, Ermeni cemaatine ırkçı bir yaklaşımı olmadığını söyleyerek, "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir şeklinde attığım tweet yanlış yoruma yol açmıştır. Acemoğlu ve CHP liderinden özür diliyorum.

Benim Ermeni cemaatine yönelik ırkçı bir yaklaşımım olamaz, attığım tweetin bu şekilde yorumlanması üzerine bu açıklamayı yapma gereğini duydum. Yıllarca Kapalıçarşı'da kuyumculuk yaparken, ermeni meslektaşlarımla uzun süre ticari hayatım olmuştur, hiçbir problem yaşamadım" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Necmettin Batırel, sosyal medya hesabında, "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomist Özgür Demirtaş ise Batırel'e yönelik olarak "Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğumdan için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter. Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim. Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. Nobel'e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç" şeklinde yanıt vermişti.

Bunun üzerine de Batırel, "Ben Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırladı, dedim. Acemoğlu'na hakaret etmedim Ama kestane Finans Profesörü Özgür lafı poposundan anladı, eleştirdiğimi zannedip hakaret etti. Daronun ayakkabı bağı olamam tabii çünkü onun efendisiyim" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN