İş arayanlar dikkat! En az ön lisans mezunu, mülakatsız büro personeli alımı yapacak: 26 ilde yaşayanlara müjde

İş arayanlar dikkat! En az ön lisans mezunu, mülakatsız büro personeli alımı yapacak: 26 ilde yaşayanlara müjde

Türkiye İş Kurumu, bünyesinde 125 adet sözleşmeli personel alımı sağlayacak. Ön lisans KPSS puanlarıyla personel temini gerçekleştirilecektir. 26 şehirdeki kontenjan dağılımı haberimizde bulunmaktadır.

İŞKUR tarafından yayımlanan personel alım ilanı Resmi Gazete'de 30 Nisan 2023 tarihinde duyurulmuştur. İlan kapsamında, İŞKUR bünyesinde görev alacak 125 sözleşmeli personel temini planlanmaktadır. Bu doğrultuda, İŞKUR, 26 şehirdeki taşra teşkilatlarına 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince istihdam sağlayacak sözleşmeli personel alımını mülakat yapılmadan gerçekleştirecektir.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL TEMİNİ YAPILACAK ŞEHİRLER

İŞKUR, bünyesinde istihdam etmek üzere 26 farklı şehirde büro personeli temini yapacaktır. Ön lisans mezunu memur alımında il kontenjan dağılımı aşağıda sıralanmıştır:

Ağrı 2 Kişi,

Amasya 1 Kişi,

Artvin 1 Kişi,

Aydın 1 Kişi,

Bilecik 1 Kişi,

Bitlis 1 Kişi,

Bursa 13 Kişi,

Düzce 1 Kişi,

Erzincan 1 Kişi,

Gaziantep 6 Kişi,

Hakkari 1 Kişi,

İstanbul 60 Kişi,

İzmir 1 Kişi,

Kahramanmaraş 1 Kişi,

Kars 1 Kişi,

Kilis 2 Kişi,

Kocaeli 9 Kişi,

Konya 6 Kişi,

Kütahya 1 Kişi,

Manisa 2 Kişi,

Muğla 3 Kişi,

Niğde 1 Kişi,

Rize 1 Kişi,

Şırnak 1 Kişi,

Tekirdağ 6 Kişi,

Yozgat 1 Kişi,

şeklinde, toplamda 125 Sözleşmeli Büro Personeli temini gerçekleştirilecektir.

2-002.jpg

BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDAN TALEP EDİLEN NİTELİKLER NELERDİR?

İŞKUR büro personeli temini için adayların başvurularını yapabilmeleri adına öncelikle birtakım nitelikleri sağlamaları gerekmektedir. Genel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartlar talep edilmektedir. Özel olarak ise, KPSS, yaş ve eğitim şartları aranmaktadır.

GENEL ŞARTLAR:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini icra etmesine engel teşkil edecek sağlık sorunlarına sahip olmamak, gerçekleştirilecek güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak gibi genel nitelikler aranacaktır.

Ayrıca, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık veya emekli aylığı almamak ve kamu kurumunda görev yaparken görevden ya da meslekten ihraç edilmemiş olmak da genel nitelikler arasında sayılacaktır.

KPSS TABAN PUAN ŞARTI NE OLACAK?

Büro personeli alımları için adayların 2022 yılı KPSS puanına sahip olmaları gerekmekte olup ön lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

MÜLAKATSIZ PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK!

Alımlar KPSS puanı esas alınarak yapılacağından adaylardan herhangi bir mülakat yapılmayacaktır. Sadece KPSSP93 puan türü dikkate alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama yapılarak herhangi bir yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın büro personeli alımı gerçekleştirilecektir.

YAŞ ŞARTI VAR MI?

İlanın son başvuru tarihi olan 22 Mayıs 2023 tarihine kadar 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından büyük olmamak gerekmektedir.

ÖN LİSANS EĞİTİM ŞARTI:

Yükseköğretim kurumlarının Adalet, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi, Bilişim Güvenliği Teknolojisi, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İletişim ve Halkla İlişkiler, İnsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme, İşletme Yönetimi, Maliye, Muhasebe, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Sosyal Güvenlik ön lisans programlarından birinden mezun olmak şartı aranmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN