İş başvurusunda bu taktiği uygula işi kap! Kendinizi sevdirmek için mükemmel yöntem

İş başvurusunda bu taktiği uygula işi kap! Kendinizi sevdirmek için mükemmel yöntem

Girdiniz bir ortamda sevinmediğinizi hissettiğiniz anda bu taktiği uygulayarak karşıdaki kişi de psikolojik olarak farklı bir algı yaratabilirsiniz. Hemen Benjamin Franklin taktiğini uygulayarak düşmanı dosta çevirebilirsiniz. İşte karşınızdaki kişiyi olumlu etkilemenin yolları…

İş başvurusunda, arkadaş ortamında ya da iletişim halinde olduğunuz herhangi bir ortamda karşı tarafın sizi sevmediğini hissettiğinizde hemen Benjamin Franklin taktiğine başvurabilirsiniz. Karşıdaki kişiyle tamamen iletişim kesmek yerine psikolojik açıdan ufak bir iyilik isteyerek onu olumlu yöne çekebilirsiniz. Hemen hemen herkes Hayatının bir noktasında kendisini sevmeyen kişilerle karşı karşıya kalmaktadır. Bu durumu tersine çevirmek için Amerika'nın ünlü tarihi figürlerinden Benjamin Franklin'in otobiyografisinde yer alan bu taktiğe başvurabilirsiniz. İşte karşınızdaki kişiyi olumlu etkilemenin yolları…

DÜŞMAN NASIL DOSTA ÇEVRİLİR?

Pennsylvania Meclisi'nde bir meclis üyesinin sert tepkileri ile karşı karşıya kalan Franklin, olaya düşmanlık besleyerek yaklaşmanın tam tersi bir yöntem izleyerek rakibini avcunun içerisine alıyor. Rakibinden bir iyilik istemeye karar veren Franklin, karşı tarafın kütüphanesinde yer alan ve son derece nadir bulunan kitabı ödünç alıp alamayacağını son olarak karşı tarafta farklı bir psikolojik algı oluşturdu.

benjamin-franklin-taktigi.jpg

İsteği kabul edilen Franklin bir hafta sonra kitabı beğendiğini ifade eden bir notla birlikte geri teslim etti. Bir sonraki karşılaşmada bir araya gelen ikili karşı tarafın büyük bir nezaketle konuştuğunu fark etti. Diğer konularda da ona yardım etmek istediğini gösterir bir tavır sergileyen Franklin, karşısındaki kişiyle bir anda dost olmaya karar verdi. Yaşanan olay sonrasında Franklin şunları kayda aldı:

“Sana bir kez iyilik yapmış olan kişi, sana bir kez daha iyilik yapmaya, senin mecbur kıldığın kişiden daha hazır olacaktır.”

is-basvurusu.jpg

BİLİNÇ ETKİSİ NEDİR?

Benjamin Franklin'in uyguladığı bu taktiğe bilişsel uyumsuzluk teorisi adı verilmektedir. Eğer davranışlarınız ve düşünceleriniz arasında bir uyumsuzluk olması durumunda kişiler zihinsel rahatsızlık yaşamaktadır. Bu durum içsel tutarlılığın tamamen de ortadan kalkması ile oluşan bir durumdur.

Zihin bu süreç içerisinde rahatsızlığı azaltmak için düşünce ve eylemlerini aynı noktada ortaya koymaya çalışmaktadır. Daha önceden sevmediğiniz kişiye karşı rasyonel sebepler bularak davranışlarınızı daha uyumlu bir hale getirerek karşıdaki kişi üzerinde uyumlu davranışlar sergileyebilirsiniz. Bu nedenle karşı tarafın da sizi sevme olasılığı artmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN