İş cinayetleri raporunda vahim tablo! Başı sağlık ve inşaat sektörü alıyor

İş cinayetleri raporunda vahim tablo! Başı sağlık ve inşaat sektörü alıyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi, Kasım ayında hayatını kaybeden iş cinayetleri raporunu açıkladı. Yayınlanan rapora göre, kasım ayında 164 işçi hayatını kaybetti, en fazla ölümlerin olduğu sektörün ise sağlık ve inşaat sektörü olduğu açıklandı.

İSİG, 2020 Yılı İş Cinayetleri Raporu'nu açıkladı. İSİG'in verilerine son 11 ayda 2017 işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Kasım ayı verilerini de ayrıntılı yayınlayan Meclis,163 işçinin hayatını kaybettiği bunlardan149’u ücretli çalışan, 15’i çiftçi ve esnaf olduğu bildirildi. 2021'in ilk on bir ayında ise hayatını kaybeden 2017 emekçinin 1722’si ücretli, 295’i çiftçi ve esnaf.

KASIM AYINDA 164 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Rapora göre; Kasım ayı iş cinayetlerinde ölenlerin 23’ü kadın işçi, 141’i erkek işçi. Kadın işçi cinayetleri tarım, gıda, eğitim, ticaret, sağlık, konaklama ve genel işler işkollarında meydana geldi. Yılın ilk on bir ayında ise hayatını kaybeden 2017 emekçinin 154’ü kadın, 1863’ü erkek.

isis.jpg

YILIN İLK 11 AYINDA 83 MÜLTECİ İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Kasım ayında yedi göçmen işçi de hayatını kaybetti. Bunlardan 3’ü Suriyeli, 2’si Türkmenistanlı, 1’i Afganistanlı ve 1’i Rusyalı. Yılın ilk on bir ayında ise hayatını kaybeden 2017 emekçinin 83’ü mülteci işçi. İşçilerin 36’sı Suriyeli, 14’ü Afganistanlı, 7’si Rusyalı, 6’sı Türkmenistanlı, 5’i Pakistanlı, 3’ü Somalili, 2’si Gürcistanlı, 2’si İranlı, 1’i Azerbaycanlı, 1’i Bulgaristanlı, 1’i Güney Koreli, 1’i Macaristanlı, 1’i Moldovyalı, 1’i Sırbistanlı, 1’i Ugandalı ve 1’i Ukraynalı.

EN FAZLA İŞ CİNAYETİ İNŞAAT VE SAĞLIK SEKTÖRÜNDE

İSİG'in verdiği bilgiye göre; ölümler en çok inşaat/yol, sağlık, ticaret/büro/eğitim, tarım/orman, belediye/genel işler, taşımacılık, konaklama, metal, gıda, madencilik, güvenlik, çimento ve enerji işkollarında meydana geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN