İşe gitmeme bahaneleri şaşkına çevirdi! 3000 yıllık bahaneler hala sürdürülüyor! Bakın işe gitmemek için ne söylüyorlar?

İşe gitmeme bahaneleri şaşkına çevirdi! 3000 yıllık bahaneler hala sürdürülüyor! Bakın işe gitmemek için ne söylüyorlar?

Günümüzde pek çok kişi işe gitmemek için farklı bahaneler sunarken tam 3.000 yıllık bahane herkese şaşkına çevirdi.3.250 yıl önce işe gitmeme bahaneleri hala geçerliliğini koruyor. İşte geçmişten günümüze işe gitmeme bahaneleri…

Geçmişten günümüze kadar varlığını sürdüren çalışma hayatı devamlılığını sürdürürken insanların işe gitmeme bahaneleri de geçmişten günümüze ulaşıyor. Ortaya çıkan yeni bulgular işçilikle ve işverenlikle ilgili gerçeklerin binlerce yıl öncesine dayandığını gözler önüne serdi. Milattan önce 1250'li yıllara döndüğümüzde işçilerin işe gelmemek için sunduğu bahaneler herkesi şaşkına çevirdi. 2. Ramses dönemine denk gelen tarihi ait kanıtlar Mısırlı işçilerin bahanelerini ortaya çıkardı. İşte geçmişten günümüze işe gitmeme bahaneleri…

40 İŞÇİ KAYIT ALTINA ALINDI

British Museum'ın elinde yer alan tablet doğrultusunda 40 işçinin 280 günlük mesai dönemi boyunca işe gelmeme durumları kaydedildi. İşçilerin herhangi bir nedenle işe gelmemesi ve özel sebepler tarihleriyle birlikte not alındı. Tablette bulunan kırmızı renkli yazılar işçilerin gelmeme nedenleri olarak işaret edilirken mevsim ay ve gün olarak da kullanıldı.

misir-ulke.jpg

BİRA YAPTIĞI İÇİN GİTMEDİ

Elde edilen veriler doğrultusunda o dönemde insanların işe gitmeme sebepleri de herkesi şaşkına çevirdi. Bu kapsamda bira mayalamak antik Mısır'da önemli sayılan gerekçeler arasında yer alıyordu. Mısır'da bira modern zamanda bildiğimiz içecekten daha farklı bir fermente sürecinden geçmektedir. Mısır'da daha yoğun ve tatlı aynı zamanda besleyici bir ürün olarak kullanılan bira Mısır'da piramit yapan kölelere de günlük yevmiye olarak veriliyordu.

misirda-ise-gitmeme-bahanesi.jpg

Bunun yanı sıra günümüzde hala geçerliliğini koruyan hastalık da kayıtlara geçerli bir neden olarak geçti. Pennum adındaki bir işçinin annesinin hasta olması gerekçe gösterilirken Seba adındaki bir işçinin de akrep sokması nedeniyle mesaiyi kaçırdığı görüldü.

Bunun yanı sıra eşi ya da kızı kanadığı için işe gelmeyen işçilerin olduğu görülürken tarihte bu süreç kadınların regl dönemine işaret ediyor. Modern zamanlarda kadınların regli olması işe gelmeme mazereti olarak kabul edilmese dahi Mısır'da erkeklerin de bile bu süreçte eşlerine ya da kızlarına yardım etmesi için mazeret kullandığı görülüyor.

Bir yakınını mumyalamak da Mısır'da işe gelmeme nedenleri arasında yer almaktadır. Bu durum günümüzde cenaze işleriyle aynı süreci işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN