İslam Memiş'ten çarpıcı uyarı: 'Bundan sonra piyasada rahat yok'

İslam Memiş'ten çarpıcı uyarı: 'Bundan sonra piyasada rahat yok'

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son gelişmelerin ardından piyasalara dair uyarılarda bulundu. Memiş, "piyasalara bundan sonra rahat yok" ifadesini kullanarak, yaşanan savaşın finansal piyasalara etkilerini değerlendirdi...

Uzman İsim İslam Memiş'e göre, bu hafta küresel piyasaların en önemli gündem maddesi İsrail-Filistin savaşıydı. Fed hakkında sürekli haber almak, yatırımcılar için sıkıcı bir hal almışken, savaş yeni bir belirsizlik kaynağı olarak öne çıktı. Artık kontrollü ve uzun süreli bir savaş ortamı oluştuğundan bundan sonra piyasalara rahat yok! Kimse stabil ve tekniğin çalıştığı bir piyasa beklememeli. Çünkü sistem derin belirsizlik istiyor. Sistem “Kuralları biz koyarız, hikayeyi biz yazarız” diyor.

1-022.jpg

EMTİA FİYATLARINDA TOPARLANMA

Savaşın etkisiyle emtia fiyatlarında toparlanma gözlendi. Ancak ons altının 1.811 dolardan 1.885 dolara, gram altının ise 1.678 liradan 1.768 lira seviyesine yükselmesi Memiş'e göre yeterli değil. Piyasalardaki bu sınırlı hareket, Memiş'i "Ortalık ateş çemberi olmasına rağmen piyasada yaprak kımıldamıyor" yorumuna itti.

ABD ENFLASYON VERİLERİ BEKLENTİLERİN ALTINDA

ABD'den gelen enflasyon verileri piysalar için önemli bir diğer başlık oldu. Tüketici fiyatları, eylül ayında bir önceki aya göre %0,4 artış gösterdi. Yıllık artış ise %3,7 olarak kaydedildi. Memiş'in beklentisi yüzde 4'ün üzerinde bir artış olmasıydı. Fakat gerçekleşen bu artışın beklentilerin altında olması, Fed'in faiz indirimine gitme ihtimalini güçlendirdi.

2-004.jpg

PİYASALARDA BELİRSİZLİK HÜKÜM SÜRÜYOR

İşsizlik maaşı başvuruları da 7 Ekim ile biten haftada 209 bine yükselerek, piyasalarda belirsizliği arttırdı. Memiş'e göre, piyasalar henüz neyi nasıl fiyatlayacağına karar veremedi. Ancak onun öngörüsü savaşın daha ön planda kalacağı yönünde.

Son olarak Memiş, "Gerçek savaş fiyatlamasını o zaman görebiliriz" ifadesiyle piyasalardaki belirsizliğin savaşın seyrine göre şekil alacağına işaret etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN