Gazeteci İsmail Saymaz’ın ev hapsinin kaldırılması talebi mahkeme tarafından reddedildi; Saymaz, üç ayrı iddianame kapsamında adli kontrol şartıyla ev hapsinde tutulmaya devam edecek.
Gazeteci İsmail Saymaz’ın ev hapsinin kaldırılması talebi mahkeme tarafından reddedildi. Gelişmeyi, Halk TV’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında sunucu İsmail Küçükkaya duyurdu.
Saymaz’ın durumuna ilişkin bilgi veren Küçükkaya, gazeteciyle sık sık görüştüğünü belirterek, üç ayrı iddianamede adı geçen Saymaz’ın bu nedenle ev hapsinde tutulduğunu ifade etti. Avukatlarının, elektronik kelepçenin çıkarılması ve adli kontrol şartlarının kaldırılması için yaptığı başvurunun ise mahkemece reddedildiğini açıkladı.
Küçükkaya, “Saymaz’ın özgürlüğüne kavuşması için yapılan başvuru olumlu sonuçlanmadı. Mahkeme, adli kontrolün devamına karar verdi” ifadelerini kullandı.