'İstanbul Boğazı açıklarında ikinci mayının belirlendiği' iddiası yalanlandı

'İstanbul Boğazı açıklarında ikinci mayının belirlendiği' iddiası yalanlandı

Gün içinde Sarıyer açıklarında tespit edilen ve etkisiz hale getirilen mayının ardından ikinci bir mayının bulunduğu yönünde ihbar geldi. SAS komandolarının olay yerine gittiği ve ikinci mayının Riva'daki Elmasburnu'na götürülüp imha edilmesi bekleniyor. İhbar yapılan yerin ilk mayının bulunduğu yere yakın olduğu belirtildi.

İstanbul Boğazı'nın kuzeyinde mayına benzeyen bir yabancı cisim görülmesinin ardından Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi" dedi.

Daha sonra ikinci bir mayın ihbarının olduğu iddia edildi. Güvenlik kaynakları ‘İstanbul Boğazı açıklarında ikinci mayının belirlendiği’ iddiasını yalanladı.

İstanbul boğazında fark edilen mayın etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mayına ilişkin, nceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS timimiz tarafından etkisiz hale getirildi" açıklaması yaparken, mayın avlama ve tarama gemisi TCG Akçakoca (M-268) da olası diğer tehditleri arama çalışmalarına katılmak amacıyla Boğaz'dan geçti. İlk bulunan mayının imha edilmesinin ardından ikinci bir mayının daha görüldüğü ihbar edildi.

BİR MAYIN İHBARİ DAHA

İhlas Haber Ajansı, 'Sarıyer-Garipçe açıklarında ikinci kez mayın olduğu tahmin edilen bir cisim belirlendiği ve ihbarı alan Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) timleri bölgede çalışma başlattı' yönündeki iddiaları aktardı. Daha sonra yapılan açıklamada İstanbul Boğazı açıklarında ikinci mayının belirlendiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul Boğazı açıklarında ikinci bir mayın belirlendiği yönündeki paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN