İstanbul için bu kez yağmur değil başka bir şey için uyarı verildi! Kışın ortasında olacak iş değil

İstanbul için bu kez yağmur değil başka bir şey için uyarı verildi! Kışın ortasında olacak iş değil

Son günlerde havaların soğumasıyla meteorolojik kaynaklar arka arkaya uyarılar yapmaya başladı. İstanbul için de peş peşe uyarılar gelirken bu defa yağmur değil başka bir uyarı verildi. Kışın tam ortasında bu uyarı duyanları şaşırtacak.

ZEYNEP ORHAN

Meteorolojik kaynaklar son günlerde özellikle de İstanbul için yağış ve soğuk hava uyarılarında bulunuyordu. Kışın oldukça geç gelmesi ve henüz beklenen yağışların yaşanmaması tüm ülkenin gündemindeyken İstanbul için yeni bir uyarı daha geldi. Bu kez yağmur ya da kar uyarısı değil tam aksine hava sıcaklığının artacağına ilişkin uyarılar yapıldı.

HAFTA BOYUNCA ARTACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehirdeki hava sıcaklıklarının bugünden itibaren artacağını ve gelecek hafta boyunca 11-15 derece aralığında seyredeceğini bildirdi. Son zamanlarda kentte etkili olan soğuk ve yağışlı hava, 16 Ocak Salı günü hariç, hafta boyunca yerini çoğunlukla güneşli havaya bırakacak.

hava-kapak.jpg

İstanbul'da hava sıcaklıklarının 24 Ocak'a kadar mevsim normalleri civarında veya 1-3 derece üzerinde olması beklenirken, 25-31 Ocak tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında veya 1-3 derece altında olması tahmin ediliyor.

Ayrıca, kış mevsiminde bulutsuz gecelerde yer yüzeyinin hızla soğuması nedeniyle yollarda "gizli buzlanma" riskine karşı uyarıda bulunuldu. İBB, Buzlanma Erken Uyarı Sistemi (BEUS) mesajları aracılığıyla gelecek uyarıları dikkate alınmasını ve güzergahlarda gerekli kontrol ile müdahalenin yapılmasını öneriyor. Bu durum, özellikle kışın ortasında beklenmeyen bir hava durumu değişikliğine işaret ediyor ve İstanbulluların dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN