İstanbul için büyük tehlike! Depreme bile gerek yok; 140 bin başvurudan 29 bini incelendi, yarısı...

İstanbul için büyük tehlike! Depreme bile gerek yok; 140 bin başvurudan 29 bini incelendi, yarısı...

İBB'nin deprem felaketi sonrası ücretsiz hale getirdiği bina inceleme hizmetinde çalışmalar devam ediyor. Başvuruların henüz sadece 1/5'ine yakın kısmı incelenebilmişken ortaya çıkan tablo ürküttü. İncelenen binaların yarısının olası bir depremde yıkılacağı, bir kısmının ise deprem bile olmadan çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu tespit edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, şu ana kadar yaklaşık 29 bin binayı incelediklerini ve bu binaların yarısının depremde yıkılma tehlikesi altında olduğunu açıkladı.

ozlem-tut.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut

Üç yıldan uzun bir süredir 2000 öncesi yapılmış binaların depreme dayanıklılığını ölçmek üzere çalışmalar yürüten İBB, bugüne kadar 29 bin binayı inceledi.

Yeni deprem yönetmeliğinin yürürlüğe girdiği 2000 yılından önce inşa edilmiş binalarda yapılan incelemelere göre bu binaların yarısının olası bir depremde yıkılacağı öngörülüyor.

yikim.jpg

BİNA TESPİTİ DEVAM EDİYOR

Doğudaki 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra halihazırda yürütülen bu hizmet, ‘hızlı bina tarama testi’ adı altında ücretsiz hale getirilmişti.

Ev sahiplerinin ardından talep üzerine kiracıların da başvurusuna açılan hizmete şimdiye kadar 140 binin üzerinde başvuru yapıldı.

imamoglu.jpg

6 Şubat depreminde çok sayıda yeni yapılmış binanın da yıkılması sebebiyle 2000 sonrası yapılan binalara da ücretsiz hizmet sunulmaya başlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, https://binatespiti.ibb.istanbul/ adresinden gerçekleştirilen başvurularda 2000 yılı öncesi yapılan binaların başvurularının öncelenerek binaların yapı değerlendirmelerini yürüteceklerini açıkladı.

levent.jpg

YARISI YERLE BİR OLACAK!

12 Mart’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başvuru sayısının 140 bini geçtiğini açıklamıştı.

17 Mart’ta CNN International‘a konuşan Özlem Tut, şimdiye kadar yaklaşık 29 bin binanın incelendiğini ve bu binaların yarısının olası bir depremde yüksek çökme riski altında olduğunu ifade etti.

hasarli-bina.jpg

DURDUK YERDE ÇÖKEBİLİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Özlem Tut, incelenen binalar içinde 318 binanın ise deprem olmadan da kendiliğinden yıkılabilecek durumda olduğunu szölerine ekledi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de, bir ay önce “İncelenenler arasındaki 318 bina durduğu yerde çökebilir” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN