İstanbul için TOKİ kura tarihleri açıklandı! Tuzla, Çatalca, Silivri, Başakşehir, Arnavutköy, Esenler için tek tek çekilecek...

İstanbul için TOKİ kura tarihleri açıklandı! Tuzla, Çatalca, Silivri, Başakşehir, Arnavutköy, Esenler için tek tek çekilecek...

TOKİ sosyal konut projesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" kura çekimleri yeniden başladı. Kahramanmaraş depremi ile birlikte ertelenen kura çekimleri İstanbul'da devam ediyor. Proje kapsamında ülke genelinde yapılan sosyal konut kura çekilişi sonuçları merakla bekleniyor. Tuzla, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy, Başakşehir, Esenler kura tarihleri açıklandı. İşte tüm detaylar...

TOKİ KURA ÇEKİLİŞLERİ BAŞLIYOR!

Cumhuriyet tarihinin en büyük TOKİ sosyal konut projelerinden birisi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim" kura çekimleri devam ediyor. İstanbul kura çekimlerine dair meraklar artarken sorulara cevaplar geldi. 2023 yılı TOKİ sosyal konut projesi ile birlikte 250 bin konut hak sahibine teslim edilecek.

Sırada İstanbul ilimize gelirken 6 Şubat 2023 tarihine meydana gelen deprem felaketi ile birlikte kura çekimleri ertelenmişti. İstanbul halkı tarafından merakla beklenen kura için detaylar paylaşıldı. 15 milyondan fazla vatandaşın ikamet ettiği İstanbul ilimizde çekilecek olan kuraların tarihi nihayet başlatıldı.

Sosyal konut projesinin sonlarına doğru gelen İstanbul ve ilçeleri sosyal medyada gündem oldu. İstanbul ilimizin Tuzla, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçesi için gerçekleştirilecek olan kura çekim tarihi ve kura çekim yerleri tek tek açıklandı.

64114b2986b244200c405ccc.webp

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİM TARİHLERİ

  • 16 Mart 2023 ile 29 Mart 2023 Tuzla 20 bin 920 konut çekilişi yapılacak.

  • 30 Mart 2023 Çatalca 540 konut çekilişi yapılacak.

  • 30 Mart 2023 Silivri (Selimpaşa) 200 konut çekilişi yapılacak.

  • 1 ile 19 Nisan 2023 Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler 28 bin 340 konut çekilişi yapılacak.

5cdeb34b-a198-45e3-a26e-e979c5ef208-bttp-001.webp

TOKİ KURALARI NERDE ÇEKİLECEK?

İstanbul için belirtilen ilçelerde çekilecek olan kuraların ise belirli yerlerde çekileceği ifade edildi. Noter eşliğinde halka açık bir şekilde çekilen kuralar Tuzla Belediyesinde, Çatalca Kurası Silivri Alibey Spor Salonunda, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenler ilçeleri kura çekimleri ise Bağcılar Olimpik Spro Merkezi Salonunda noter eşliğinde çekilecek.

TOKİ KURA SONUÇLARINI NERDEN ÖĞRENİRİM?

Kura sonuçlarını TOKİ'nin resmî web sitesi üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz. Kura sonuçları ise T. C. kimlik numarası ile birlikte sorgulanabiliyor. Kura çekmleri Youtube platformu üzerinden de canlı bir şekilde verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN