İstanbul ve Karadeniz kara hazır olun! Boğazımıza kadar kara batacağız: Uzman isim kar yağışı için tarih verdi

İstanbul ve Karadeniz kara hazır olun! Boğazımıza kadar kara batacağız: Uzman isim kar yağışı için tarih verdi

Kurak geçen günlerin ardından serin havalar ülkemize sonunda geldi. Sıcaklıklar hızla düşerken bölge bölge yerel yağışlar başladı. Vatandaşların hasretle beklediği yağışlar sonunda geliyor. İstanbul ve Karadeniz kara hazır olun! Boğazımıza kadar kara batacağız. Uzman isim tarih verip güzel haberi duyurdu. O tarihte İstanbul'a kar yağışı geliyor... Hazırlıklı olun!

Sıcaklık rekorları kıran günlerin ardından kuraklık alarmı verilmeye başlandı. Kurak geçen yaz aylarının ardından vatandaşlar 'Yağışlar ne zaman gelecek? İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen müjdeli haber sonunda geldi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, İstanbul ve Karadeniz için kar uyarısında bulundu. Boğazımıza kadar kara batacağız: Uzman isim kar yağışı için tarih verdi. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

İLK YAĞIŞLAR NE ZAMAN GELECEK?

Serin havanın yurt genelinde etkili olacağını belirten Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, "Ekim ayının ilk haftasında sıcaklıklarda önemli ölçüde bir düşüş yaşanması bekleniyor. Kışın etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlayabiliriz hatta iç kesimlerde yüksek yerlerde yılın ilk kar yağışlarını da görebiliriz. Kıyı ve iç kesimlerde yağışların etkili olması bekleniyor." dedi.

gfgfg-14.jpg

İSTANBUL İÇİN KAR ALARMI! UZMAN İSİM TARİH VERİP UYARDI

Kurak geçen yaz aylarının ardından beklenen yağışların geleceğini belirten Bozyurt, İstanbul ve Karadeniz için kar uyarısında bulundu. İstanbul'a ne zaman kar yağacağını tarih vererek açıklayan Bozyurt, "Bu kış İstanbul’da kar yağışını sık sık göreceğimizi söylemek mümkün. Bu yaz yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle deniz suyu sıcaklıklarında önemli bir yükseliş yaşandı. Kasım ayında atmosferden gelen soğuk hava dalgası ile deniz etkili yağışların yaşanabileceğini söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu kış İstanbul ve Karadeniz’de kar yağışları ile sık sık karşılaşabiliriz.

ghhg-19.jpg

Kasım ayında soğumaya başlayan deniz suyu sıcaklığı mart ayının gelmesi ile birlikte daha fazla soğuyacak. Şu anda özellikle Karadeniz’de deniz suyu sıcaklığı normalden 5 derece daha yüksek. Kış aylarında da hemen soğumayacak olan deniz suyu sıcaklığı bize bol bol yağış getirecek. Kış aylarına girdiğimiz andan itibaren barajlardaki su seviyesine ilişkin sıkıntılarımız da sona erecek." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN