İstanbul'da yaşayanlar dikkat! O metrobüs durağına boşuna gitmeyin: En işlek duraklardan biri kapatılıyor

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! O metrobüs durağına boşuna gitmeyin: En işlek duraklardan biri kapatılıyor

İstanbul’da toplu taşıma kullananları ilgilendiren haber geldi. O metrobüs durağına boşuna gitmeyin. En işlek duraklar arasında yer alan o durak 45 gün boyunca kapalı olacak…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), teknik ömrü dolan ve yaya kapasitesini karşılamak için yetersiz kalan o metrobüs durağında üst geçit yenileme çalışmaları başlattı. Bu kapsamda metrobüs durağı 45 gün boyunca kullanıma kapalı olacak….

YENİLEME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

İBB tarafından başlatılan yaya üstgeçidi yapımı, istasyon alanı düzenlemesi ve D-100 Karayolu yeniden dizayn edilmesi çalışmaları doğrultusunda Beşyol Metrobüs İstasyonu geçici olarak ulaşıma kapatıldı. Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTK) kararı ile, 7 Şubat Çarşamba günü itibari ile 45 gün boyunca kapalı olacak durak, çalışmaların tamamlanmasının ardından yeniden aktif hale gelecek.

istanbul-besyol-metrobus-duragi-kapali-mi-2.jpg

METROBÜS ALANI GENİŞLETİLECEK

Çalışmalar kapsamında 70 metre uzunlukta ve 5 metre genişlikte yeni üst geçit inşa edilecek. Üst geçit yenileme çalışmaları bittiğinde Edirne istikameti D-100 Karayolu, yan yol ile metrobüs yolu 450 metre boyunca ortalama bir şerit kadar kuzeye ötelenerek, metrobüs peron alanı genişletilecek.

istanbul-besyol-metrobus-duragi-kapali-mi-1.jpg

Durağın hizmete kapalı olduğu süre boyunca vatandaşlar, Sefaköy ile Florya metrobüs istasyonları üzerinden ulaşımlarını sağlayabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN