İstanbul'da minibüse binenlere müjde! O uygulama başladı: Aktarmayı ve indirimi İBB karşılayacak

İstanbul'da minibüse binenlere müjde! O uygulama başladı: Aktarmayı ve indirimi İBB karşılayacak

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlar sonrası minibüs fiyatları aldı başını gitti. Peş peşe zamlanan minibüs fiyatları herkesi zor durumda bulunurken olaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi el attı. İstanbul'da minibüse binenlere müjde! Artık o uygulama minibüslerde de geçerli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi son dakika olarak duyurdu. Aktarmayı ve indirimi İBB karşılayacak. Hem daha ucuz olacak hem de daha güvenilir. İşte detaylar haberimizde...

İstanbulluların en büyük sorunu olan minibüs fiyatları ile ilgili flaş gelişme! Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe artışlar sonrası zamlanan minibüs fiyatları aldı başını gitti. Vatandaşlar minibüse binerken iki kere düşünecek hale geldi. Konuyla ilgili yeni bir adım atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbullulara müjdeyi verdi. Artık akbil uygulaması minibüslerde de geçerli olacak. Yeni uygulama kısa sürede tüm minibüslerde uygulanacak. Aktarmayı ve indirimi İBB karşılayacak.

gfgfgf-2023-07-29t094831-612.jpg

İSTANBUL'DA MİNİBÜS KULLANANLAR DİKKAT! ARTIK O UYGULAMA GEÇERLİ OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir güzel haber daha geldi. İBB tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbulkart artık tüm minibüslerde geçerli olacak. Tüm ilçelerde uygulanacak olan sistem ilk olarak pilot bölge olan Arnavutköy’de uygulanıp daha sonra tüm İstanbul'a yayılacak.

AKTARMA VE İNDİRİMİ İBB KARŞILAYACAK

Peki bu uygulama ile birlikte İstanbul halkı neler kazanmış olacak? İstanbulkart uygulaması ile birlikte mevcut İstanbulkart ücret tarifesi yani indirimli, aktarma ve ücretsiz akbil gibi uygulamalar minibüslerde artık geçerli olacak. Yani minibüse bindiğinizde de artık aktarma yapabileceksiniz. Aktarma, ücretsiz ve indirimli ödemeler İBB tarafından karşılanacak.

fggfgf-2023-07-29t094743-961.jpg

MİNİBÜSLER SÜREKLİ OLARAK DENETLENECEK

Aynı zamanda bu uygulama ile birlikte minibüsler sürekli olarak denetlenecek. Bu sayede minibüslerin içi daha temiz ve konforlu olacak. İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak. Elektronik bilet sistemine geçilmesi ile birlikte araçlardaki yolculuk verilerine erişilebilirlik artacak hat, güzergah,sefer ve araç planlaması daha hızlı yapılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN