İstanbul'da okul çevrelerindeki 9 ayda aranan 4 bin kişi yakalandı: Okul çevreleri suçlu mahalli

İstanbul'da okul çevrelerindeki 9 ayda aranan 4 bin kişi yakalandı: Okul çevreleri suçlu mahalli

Uyuşturucu yaşının ilkokul çağına kadar düştüğü Türkiye'de İstanbul polisinin uygulaması durumun vahametini ortaya koydu. İstanbul genelinde 9 ay boyunca emniyet ekiplerinin okul çevrelerinde sürdüğü çalışmaların sonuçları, çocukların karşı karşıya kaldığı tehlikeleri gözler önüne serdi. Birçok elektronik sigara, uyuşturucu maddeler, silahlar ve kesici aletler ele geçirildi. 9 aylık çalışmada okul çevrelerinde 4 bine yakın aranan kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün 9 ay süren kapsamlı çalışması, okul çevrelerindeki güvenlik sorunlarının boyutunu gözler önüne serdi. Yaklaşık 4 bin aranan kişinin yakalanması, uyuşturucu madde, silah ve kesici aletlerin ele geçirilmesi, çocukların karşı karşıya olduğu tehlikelerin ciddiyetini ortaya koyuyor.

Uyuşturucu kullanım yaşının düştüğü Türkiye'de, İstanbul polisi okul çevrelerindeki suçla mücadeleye odaklandı. 9 ay süren operasyonlarda 1 milyona yakın kişi sorgulanırken, 3 bin 700'den fazla aranan kişi yakalandı. Ele geçirilen binlerce elektronik sigara, uyuşturucu madde, silah ve kesici aletler, okul çevrelerinin adeta suç mahalli haline geldiğini gösteriyor.

OKUL SERVİSLERİ DE DENETİM ALTINDA

Okul servis araçlarının da mercek altına alındığı çalışmada, 65 bin aracın kontrol edildiği ve 15 binden fazlasına cezai işlem uygulandığı belirtildi. Bu durum, okul servislerinin de güvenlik zafiyeti taşıdığını ve çocukların risk altında olduğunu gösteriyor.

ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ GELECEK TEHLİKEDE

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çalışması, okul çevrelerindeki güvenlik sorunlarının sadece bir güvenlik meselesi değil, aynı zamanda çocukların geleceğini tehdit eden ciddi bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. Uyuşturucu, şiddet ve suçun kol gezdiği okul çevreleri, çocukların sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almalarını engelliyor.

ÇÖZÜM İÇİN ACİL EYLEM PLANI ŞART

Bu vahim tablo karşısında, yetkililerin acil eylem planı hazırlaması ve okul çevrelerindeki güvenliği sağlamak için daha etkin önlemler alması gerekiyor. Ailelerin, öğretmenlerin ve toplumun da bu konuda daha duyarlı olması ve çocukları korumak için birlikte hareket etmesi büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN