İstanbul'da tahliye kararı verilen hastanelerin sayısı arttı

İstanbul'da tahliye kararı verilen hastanelerin sayısı arttı

6 Şubat felaketinin ardından İstanbul'daki hastane binalarının incelemelerinin ardından tahliye kararı verilen hastanelerin sayısı artıyor. Sağlık Bakanı Koca, listeye yeni eklenen hastaneleri açıkladı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin B ve C blokları, Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tahliye kararı verilen hastaneler oldu.

İstanbul'da deprem riski yüksek binalarda yapılan incelemelerle tahliye edilecek hastanelerin listesine yenileri eklendi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin B ve C bloklarında halihazırda yürütülmekte olan hizmetler, aynı kampüste bulunan Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Prof. Dr. Asaf Ataseven ek binası ile Sultanbeyli Devlet Hastanesinde sürdürülecektir." dedi.

NTV'de yer alan habere göre Bakan Koca, İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ihtiyacını karşılamak için Gümüşsuyu ek binasında ilave kapasite oluşturulacağını açıkladı.

SAYI 6'YA YÜKSELDİ

İstanbul ve Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri ile Kağıthane Devlet Hastanesi tahliye edileceği ilk açıklanan sağlık kuruluşlarıydı.

Listeye yeni eklenenlerle beraber, İstanbul'da tahliyesine karar verilen kurum sayısı 6'ya ulaştı.

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan B ve C bloğun da tahliye edilmesine karar verildi. Bu binada bulunan klinikler Bahçelievler Devlet Hastanesi ve İstanbul Fizik Tedavi Hastanesine tahliye edilecek.

Kağıthane Devlet Hastanesinin Şişli Hamidiye Etfal Hastanesine taşınma işlemleri tamamlandı.

Tahliye edilecek diğer hastanelerdeki taşınma hazırlıkları sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN