İstanbul'un yeni valisi belli oldu! Ali Yerlikaya görevini o isme teslim etti

İstanbul'un yeni valisi belli oldu! Ali Yerlikaya görevini o isme teslim etti

Seçim gündeminin geride kalmasının ardından en çok merak edilen konulardan biri de yeni kabine olmuştu. Peki İstanbul'un yeni valisi kim oldu? Tüm detaylar haberimizde.

28 Mayıs seçimi sonrasında Türkiye Cumhurbaşkanını seçti. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra belirlenen yeni kabine epey dikkat çekti! Peki Ali Yerlikaya görevini kime teslim etti? İstanbul'un yeni valisi kim oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL'UN YENİ VALİSİ O İSİM OLDU

İstanbul Valisi olarak yeni atanan isim Gaziantep Valisi Davut Gül oldu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Valisi olarak Davut Gül'ü atadı. Davut Gül 1974 senesinde Erzurum Horasan'da dünyaya gelmiş ve ilkokul ve ortaokul eğitimini Horasan'da, lise eğitimini ise Mehmet Beyazıt Lisesi'nde tamamladı. Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü tamamlayan Gül, 2000 senesinde Gaziantep'te kaymakam adayı oldu. 

Yeni İstanbul Valisi Belli Oldu

Muğla Kavaklıdere, İzmir Kemalpaşa ilçelerinde kaymakam vekilliği, İngiltere'de staj, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı ve sonrasında Kırklareli Kofçaz Kaymakamı oldu. 2003-2005 senelerinde Şirvan Kaymakamlığı, 2005-2006 senelerinde Karaman Vali Yardımcılığı, 2006-2009 senelerinde Gürün Kaymakamlığı yaptı. Türk İdareciler Derneği tarafından 2009 senesinde Yılın Kaymakamı seçildi ve Şehit Kaymakam Ersin Ateş ödülünü aldı. Gördes ve Şarkışla Kaymakamlığı yapan Gül 2015 senesinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine atandı. 9 Haziran 2016 ve 5 Kasım 2018 tarihlerinde Sivas Valiliği yaptı. 26 Ekim 2018 tarihinde yayımlanan karara göre Gaziantep Valisi oldu. Davut Gül evlidir ve iki çocuğu vardır. Gül'ün İngilizce bildiği bilinmektedir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN