İşte AK Parti'de 3 dönem kuralına takılanlar: 57 isim var

İşte AK Parti'de 3 dönem kuralına takılanlar: 57 isim var

Seçimlere kısa bir süre kala AK Parti’de milletvekili listesi hazırlanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Pazartesi günü listeye son şekil verilmesi beklenirken 3 dönem kuralına takılan 57 isimden hangilerinin mecliste yer almayacağı gündem oldu.

Milletvekili mülakatları için oluşturulan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği üst komisyonda; AK Parti Genel Başkanvekilleri Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Teşkilât Başkanı Erkan Kandemir, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir ve Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da yer alıyor.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken AK Parti’de başlayan milletvekili mülakat süreci 27 Mart’ta sona erdi. Pazartesi son halini alacak listede ise kimlerin yer alacağından çok kimlerin yer almayacağı merak konusu oldu.

‘ÜÇ DÖNEM KURALI UYGULANACAK’

Geçtiğimiz çarşamba günü yapılan Grup Toplantısı’nın ardından partisinin grup başkanvekilleriyle kısa bir toplantı yapan Erdoğan’ın kurmaylarına listeleri hazırlarken üç dönem kuralını uygulayacağı söylendiği öğrenildi.

‘ÜÇ DÖNEM KURALI’NA TAKILAN İSİMLER

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, kararın ardından AK Parti’de Genel Başkan Yardımcıları ve Grup Başkanvekillerinin de olduğu isimler ‘üç dönem kuralı’na takılan kişiler arasına girdi. Bu tecrübeli isimlerden bazıları Meclis Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bülent Turan ve Yılmaz Tunç; AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mehmet Özhaseki, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Nurettin Canikli ve Vedat Demiröz. Kuralın istisnasız uygulanması halinde tecrübeli isimler meclis dışında kalmış olacak.

SEÇİMİ KAYBEDERLERSE ESKİ İSİMLER MECLİSTE OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden zaferle ayrılması halinde bu isimlerden bazılarının bakan olarak atanabilmesi ihtimali gündeme gelebilecek ancak tersi durumda parti içinde ciddi tecrübe sahibi bu isimler Meclis’te de yer alamayacak. Bu durum, parti kulislerinde bir handikap olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN