İşyerinin verdiği ikramiyeyi fırında pişirip yedi! Çalışanlar, tuhaf ikramiyenin vergisini de cebinden ödedi

İşyerinin verdiği ikramiyeyi fırında pişirip yedi! Çalışanlar, tuhaf ikramiyenin vergisini de cebinden ödedi

Özel bir hastanede çalışanlara verilen yılbaşı ikramiyesi, saç baş yoldurttu. Sıra dışı ikramiyenin vergisini de kendileri ödeyen çalışanlar, en sonunda ikramiyeyi fırında pişirip yedi. İşte detaylar...

ABD'de yaşayan Amanda J. Panda, çalıştığı hastaneden aldığı Noel ikramiyesi karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Hastane yöneticileri tarafından tüm çalışanlara 'patates' hediye edildi ve bu hediyenin vergisinin de ödenmesi istendi.

Amanda J. Panda'nın sosyal medyada paylaştığı tuhaf hediye, kısa sürede viral haline geldi ve yorum yağmuruna tutuldu. Kadın şaşkınlığını, "Kelimenin tam anlamıyla bonus olarak hastane patatesi alıyorum" diyerek anlattı.

ikramiye-olarak-patates-verdiler-2.jpg

ÖNCEKİ YILA GÖRE GELİŞME VAR

Amanda J. Panda, devam eden paylaşımlarında ise, "Ayrıca 15 dolar değerinde olduğu için bir sonraki maaşımızda vergiye tâbi olacağını söylediler. İşi bırakabilmem için birinin asistana ihtiyacı var mı?" diye sordu. Yanı sıra patates hediyesinin, hastane yönetimiyle 30 dakikalık bir video konferans görüşmesi olan önceki yılki hediyeye göre bir 'gelişme' olduğunu da ekledi.

Milliyet'te yer alan habere göre, 2.7 milyondan fazla görüntülenen paylaşım, sosyal medya kullanıcılarını hayrete düşürdü ve yorum yağmuruna tutuldu. Pek çok kullanıcı, gıdaya vergi koymanın yasa dışı olmasa da ahlaka aykırı göründüğüne dikkat çekti.

ikramiye-olarak-patates-verdiler-1.jpg

İKRAMİYESİNİ FIRINDA PİŞİRİP YEDİ

Bir kullanıcı, basit bir çözüm önerisi sunarak, "Doğrudan patatesten kesip maaş bordrosuyla birlikte bırakın" diye yazdı. Birçok kullanıcı, istifa etmeyi ve daha iyi bir iş yeri bulmayı önerirken, bazıları ise, insan kaynakları ofisine şikayette bulunmayı tavsiye etti.

Amanda J. Panda, gelen yorumları gülen bir emojiyle, "İnsanlar bana kavga veya isyan başlatmamı söylüyor, işime ihtiyacım var" diyerek cevapladı. Birkaç gün sonra ise esprili bir dille, fırında pişirilmiş patatesinin fotoğrafını takipçileriyle paylaşarak, "Hepinizin beklediği an, 15 dolarlık vergili patatesim" diye yazdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN