İYİ Parti'den provokatif saldırıya sert tepki

İYİ Parti'den provokatif saldırıya sert tepki

Kritik seçimlere 43 kala siyasette tansiyon yükseliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti lideri Akşener'e "Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan'a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Konuştuğun zaman buna göre konuş. Beni, kendinle de uğraştırma" sözlerinin ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı sabah saatlerinde kurşunlandı. İYİ Partili Buğra Kavuncu, Erdoğan'ın sözlerini hatırlatarak, “Beni kendinle uğraştırma’ tehditlerinin sonucu budur.” dedi.

İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanlığı binasına sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Kurşunlar binanın penceresine ve koltuğa isabet etti. Saldırgan olay yerinden kaçarken polis ekiplerinin Merter'deki binada incelemelerini sürdürdüğü öğrenildi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, provokatif saldırının ardından il başkanlığına geçiyor.

po.jpg

İMAMOĞLU VE KAFTANCIOĞLU'NDAN TEPKİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da açıklama geldi. İmamoğlu, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırıyı kınıyorum. Dostlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletirken, faillerin bir an evvel adalete teslim edilmesi beklentimizin de altını çiziyorum" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajını iletti.

Kaftancıoğlu, Twitter'dan yayınladığı mesajda, "İyiliğin karşısında kurşunlarınızın bile etkisi olmaz, olmayacaktır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

koltk-001.jpg

‘‘BENİ KENDİNLE UĞRAŞTIRMA’ TEHDİTLERİNİN SONUCU’

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün canlı yayında İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelik sözlerini hatırlatarak, tepkide bulundu.

Kavuncu, “İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kurşunlandı. 2023 Türkiye’sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, ‘beni kendinle uğraştırma’ tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız.” dedi.

AKŞENER: ADRESİM BELLİ, PARTİMİN ADRESİ BELLİ

Adıyaman'da konuşan İYİ Parti lideri Akşener, "beni kendinle uğraştırma" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. "Sayın Erdoğan'ın beni ilk tehdit edişi değil" diyen Akşener, "Ben bunlara pabuç bırakmam. Adresim belli, partimin adresi belli. Demirden korksak trene binmezdik. Çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil" dedi.

"DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZDİK"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım da sosyal medya hesabından Erdoğan'ın sözlerine dün Akşener'in dünkü "Demirden korksak trene binmezdik." sözlerini tekrarlayarak, "Bizi korkutamazsınız, bizi yıldıramazsınız, bizi yolumuzdan çeviremezsiniz." dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem de, saldırı sonrası Halk TV yayınına bağlanarak şöyle konuştu:

"Şimdi çok acı bu niye acı biliyor musunuz? Bu 21 yıllık AK Parti iktidarının Türkiye’ye bakışının, Türkiye’nin yönetim anlayışının geldiği son aşama. Bu, AK Parti iktidarının sonudur. Fotoğrafı, öznesi ve rezaleti. Yani Erdoğan iktidarı... Dün, daha yeni, ülkenin cumhurbaşkanı, anayasada tarafsızlık yemini etmiş olan, Türk milletinin tümüne karşı TBMM’nin yüce kürsüsünde tarafsızlık yemini etmiş olan sayın Erdoğan Türkiye’nin 30 yıla yakından beri dimdik ayakta duran bir muhalefet partisi liderine, kadın siyasetçisine Sayın Meral Akşener’e o sözleri sarf etti. ‘Beni kendinle uğraştırma’ dedi ve tehdit etti.

Aradan belki 24 saat geçti geçmedi, İYİ Parti’nin İstanbul İl Başkanlığı kurşunlanıyor. Bu nasıl bir yönetimdir, bu nasıl bir iktidardır, bu nasıl bir utanmazlıktır. Türkiye’yi korkutmak istiyorlar. Türkiye korkmaz. Akşener’i korkutmak istiyorlar, en korkmayacak siyasetçi bu ülkede Sayın Meral Akşener’dir. İYİ Parti’yi korkutmak istiyorlar.

İYİ Parti’nin tek bir neferi hiçbir zalimlikten tehditten korkmaz. Ama en önemlisi millet korkmuyor. Artık yeter bıktık bu nobranlıktan, bu kendisinden olmayan diye düşünen, herkesi tehdit eden anlayıştan. Sonunda il başkanlığını kurşunlanma aşamasına geldi. Bu yönetimden artık Türkiye yaka silkiyor ve seçimde bunun hesabını soracaktır."

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mart’ta katıldığı bir televizyon yayınında, “Bizim adımıza dikkat et. Benim adım Tayyip, soyadım da Erdoğan. Erdoğan’a da dikkat et, Tayyip ismine de dikkat et. Yalanla dolanla iş yapma. Yanlış yere kafanı çarpıyorsun. Beni kendinle uğraştırma” demişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise dün deprem bölgesi Adıyaman’da; “Sayın Erdoğan da beni iyi tanır ki ben, bugüne kadar hiçbir tehdide pabuç bırakmadım. Demirden korksak trene binmezdik. Ben buradayım, adresim belli, evimizi bastınız adres belli, partimin adresi belli, çantam elimde, benim için Silivri soğuk değil; buyurun Recep Bey. Bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye edeyim, eskiden tanıyan biri olarak; papatya çayına devam” açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN