İYİ Partili Lütfullah Kayalar'dan dikkat çeken açıklama: İlk İHA'lar ve F-16'ların tamamı Özal döneminden

İYİ Parti Yozgat Milletvekili adayı, eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, katıldığı canlı yayında Savunma sanayinde yapılan güzel işlere seçimden sonra sahip çıkacaklarını belirterek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Bu yapılanlar bugün birden yapılmış şeyler değil” diyen Kayalar, savunma sanayii temellerin kendisinin de bakan olarak görev yaptığı Turgut Özal hükümetleri döneminde atıldığını söyledi.

Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına konuk olan İYİ Parti Yozgat Milletvekili adayı ve eski bakanlardan Lütfullah Kayalar, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en büyük propaganda aracı olan Savunma Sanayii ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Savunma sanayinde yapılan güzel işlere seçimden sonra sahip çıkacaklarını söyleyen Kayalar, “Bu yapılanlar bugün birden yapılmış şeyler değil” dedi. Kayalar, savunma sanayii temellerin kendisinin de bakan olarak görev yaptığı Turgut Özal hükümetleri döneminde atıldığını açıkladı.

Kayalar, Küçükkaya’nın Halk TV’deki programında şunları söyledi:

“ Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Havelsan, Roketsan, TAİ gibi kuruluşlar rahmetli Özal döneminde kuruldu.

Bugün İnsansız Hava Araçları var. Türkiye ilk İnsansız Hava Aracını 1990’larda Anka ismiyle üretti. O araçlar şu anda uçuş yapıyor ve kullanılıyorlar. Anka’dan sonra Keklik ve Turna isimli İHA’lar ile ilgili çalışmalar yine o dönem başladı ve uçuşları da yapıldı.

Göz bebeğimiz olan Türk Hava Kuvvetleri’nin kullandığı F-16 uçaklarının tamamı AK Parti iktidarından önce yapıldı. “

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN