İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan 'helalleşme' cevabı: Niyetiniz gerçekse sandığa gidin

İYİ Partili Tatlıoğlu'ndan 'helalleşme' cevabı: Niyetiniz gerçekse sandığa gidin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Helalleşelim' sözlerini değerlendiren İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu "Siyasetçi milleti ile kürsüde değil, hamaset üzerinden değil sandıkta helalleşir. Madem helalleşme niyetiniz var, gerçekten milletin iradesine, sandığa gitmek lazım" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibinden Türkiye'nin sorunlarının çözümüne yönelik politikalar oluşturmalarını beklediklerini belirten Tatlıoğlu, özellikle hizmet sektöründeki esnafın, milyonların umutsuz bir şekilde kapanma dönemini geçirdiğini söyledi.

Tatlıoğlu, "Hala bugün itibarı ile sokağa çıkma yasağı kalkmasına rağmen bu insanlar için yarınları ile ilgili devlet tarafından önlerine konulmuş bir yol haritası yok" diye konuştu.

"YÖNETENLERİN İŞLERİ GÜNLÜK"

İYİ Parti olarak esnaf kredilerinin ertelenmesini, yıl sonuna kadar stopaj ödemelerinin kaldırılmasını, Nisan, Mayıs, Haziran aylarında kira elektrik ve doğalgaz ödemelerinin altı aya kadar yayılmasını, günlük çalışanlara doğrudan gelir desteğinin artırılarak verilmesini ve özellikle turizm sektöründe çalışanlara yönelik bir destek paketinin gündeme getirilmesini talep ettiklerini belirten Tatlıoğlu, Türkiye'yi yönetenlerin işlerini günlük götürdüklerini söyledi. 

"FİLİSTİN HALKINA YAPILAN ZULME HERKES ŞAHİT"

Filistin'de yaşananların kaygı verici olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, şunları kaydetti:

"Dünya, mazlum ve mağdur Filistin halkına yapılan zulme, Müslümanlığa karşı girişilen bir acımasızlığa, insanlığa yönelik bir katliama şahitlik etmektedir. Bunu alkışlayan devletleri ve liderlerini şiddetle kınıyoruz. Türkiye'ye baktığımızda telefon trafiğini aşan hiçbir eylemin varlığa şahit olmadık. Sayın Erdoğan'ın, Dışişlerinin ve saray bürokrasisinin bir yol haritası var mı, bilmek istiyoruz.

Beş parti grubu ortak bir bildiri yayınlamış ve Filistin'de yaşananları ve İsrail'i şiddetle kınamıştır. Şimdi devleti temsil edenlerin düşüncelerini Meclis olarak bilmek istiyoruz. Bunların yol haritasının varlığından haberdar olmak istiyoruz. Türkiye'nin bu konuda yapabileceği çok şey var, atabileceği adımlar var. Filistin konusu tüm iktidarların sahip çıktığı bir konudur. Sayın Erdoğan’dan Doğu Türkistan’daki zulme karşı sessizliğinin sebebini de öğrenmek istiyoruz."

"GELİN SANDIKTA HELALLEŞELİM"

"Geldiğimiz noktada yönetilemeyen bir Türkiye var" diyen Tatlıoğlu, "Sayın Erdoğan unutmuş olabilir ama siyasetçi milleti ile kürsüde değil, hamaset üzerinden değil sandıkta helalleşir. Madem helalleşme niyetiniz var gerçekten milletin iradesine, sandığa gitmek lazım" ifadesini kullandı.

Tatlıoğlu, eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek'in "HDP’ye bakanlık verilebilir” açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorusuna "Bunların bizim tasavvurumuzla alakası yok, bizi bağlayacak bir yanı da yok" cevabını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN